Zoeken

Warehouse 13, seizoen 2

  • Cinevision.be/nl quoteert Warehouse 13, seizoen 2 met een 3/5
  • Regisseur: o.a. Jace Alexander
  • Cast: Eddie McClintock, Joanne Kelly, Saul Rubinek
  • Genre: Avontuur
  • Duur: 540 minuten
  • Releasedatum DVD: 14-07-2011
  • Distributeur DVD: Universal Pictures
Bekijk de cover van de film "Warehouse 13, seizoen 2"

Nu de ‘X-Files’-franchise na de pelliculeflop van drie jaar geleden plat op zijn gat ligt en Steven Spielberg schijnbaar zoveel nieuwe projecten aanneemt om maar niet aan een vijfde Indiana Jones-avontuur te moeten beginnen (Ford verklaarde zich nochtans in menig interview reeds ready, willing and able), schiet er voor de liefhebbers van paranormale avonturen niets anders op dan hun aandacht op ‘Warehouse 13’ te richten. Had het eerste seizoen nog af te rekenen met een duidelijk tekort aan oempf, dan lijken de makers bij deze tweede jaargang hun mojo gevonden te hebben.

De positieve signalen sijpelen al meteen door in aflevering één, die letterlijk aansluit op de ietwat geforceerde cliffhanger van het eerste seizoen. De scriptschrijvers probeerden namelijk spanning te creëren door het leven van één van de hoofdpersonages aan een zijden draadje te laten bengelen, maar gezien het duidelijk was dat de reeks verlengd zou worden voor een vervolgseizoen, behoefde het geen twijfel dat het karakter in kwestie nog niet meteen van het toneel zou verdwijnen. Een weliswaar iets te lange uitleg om aan te duiden dat het aangeraden is om niet meteen bij seizoen twee in te stappen én dat de scribenten het er voorheen weleens gemakzuchtig vanaf durfden te brengen om toch maar een suspenseboog te spannen.

Goed nieuws dus, want niet enkel vertoont de proloog van dit tweede seizoen dadelijk tekenen van slim schrijverschap, ook doen de scenaristen hun uiterste best om de voornaamste punten van kritiek onder de mat te vegen. Een jachtiger tempo, humor die speels is zonder direct als kinderachtig gecatalogeerd te hoeven worden én spanning die voortkomt uit een veelgelaagd mysterie, dat je ditmaal ook als kijker mee kan proberen uit te knobbelen: de eerste episode blijkt de voorbode van een uitstekend seizoen, dat aantoont waarom dit één van de best lopende series op Syfy Channel is sinds de sublieme ‘Battlestar Galactica’-reboot.

Bovendien bewijzen de makers dat er op hun geweldige concept (een pakhuis vol artefacten, die elk op hun beurt voor amok kunnen zorgen) nog geen spatje sleet zit. De races tegen de klok van special agents duo Pete, Myka en warehouse-beheerder Artie brengt hen ditmaal niet alleen naar de verste uithoeken van de aardbol (de Egypte-aflevering is je reinste Indiana Jones, en dus onze favoriet), maar zelfs over de grenzen van de tijd. Ja, een vleugje ‘Back To The Future’ zit deze keer ook in de mix. Nog meer pluspunten: de scenarioschrijvers stappen af van de hermetische structuur waarbij elke aflevering voor één afgeronde case stond. Wat wil zeggen dat je gerust een episode kon missen en daarna weer inpikken. In deze tweede reeks hebben ze enkele plotdraden in petto die meerdere afleveringen overspannen, waardoor je steeds sneller getriggerd wordt om verder te kijken.

Reken daarbij een stel puik op elkaar ingespeelde hoofdacteurs, en je krijgt een reeks die na een valse start toch goed gerodeerd is geraakt. Verstandig overigens van de scenaristen om tussen Pete en Myka (nog altijd met de tong stevig in de wang gedrukt neergezet door Eddie McClintock en Joanne Kelly) geen romantische vonk te laten overslaan, want dat zou de aandacht toch alleen maar te veel van de essentie afleiden. De ster van de show blijft echter nog steeds Saul Rubinek als de verstrooide professor met dienst, die als puntje bij paaltje komt toch met de nodige interessante theorieën voor de dag komt. In de States loopt op dit moment het derde seizoen, benieuwd welke richting de makers dan zullen uitgaan.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray