Zoeken

Blood Out (Blu-ray)

  • Cinevision.be/nl quoteert Blood Out (Blu-ray) met een 2/5
  • Regisseur: Jason Hewitt
  • Cast: Luke Goss, 50 Cent, Val Kilmer
  • Genre: Actie
  • Duur: 90 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 28-07-2011
  • Distributeur Blu-ray: Universal Pictures
Bekijk de cover van de film "Blood Out (Blu-ray)"

Je moet al een hele grote lak hebben aan grote namen – en een huismediatheek die uitpuilt van Z-titels – om bij het zien van de namen op de hoes van deze prent (Luke Goss, 50 Cent, Val Kilmer, Vinnie Jones) spontaan in een vreugdedans uit te barsten, de bubbels koud te zitten en ogenblikkelijk een zak geroosterde chips open te trekken. Nu het machoactiegenre een boost gekregen heeft met Sly’s ‘The Expendables’ is de tijd er misschien rijp voor. Al hebben we zelfs daar eigenlijk onze twijfels over.

Regisseur van deze shoot ‘em up and knock’em downer is Jason Hewitt, en die is met deze prent aan zijn debuut toe. Zijn roots liggen in de internetindustrie, en in die optiek liet hij in 1995 van zich horen door als eerste de Mardi Gras-activiteiten in New Orleans, Lafayette en Mamou rechtstreeks via het wereldwijde web te streamen. Vervolgens stortte hij zich als producer op een heleboel titels die veelal rechtstreeks voor video of dvd werden gedraaid, gaande van drama’s tot horrortitels (waaronder ‘Cabin Fever 2: Spring Fever’). Heel wat van die films spelen zich trouwens af in zijn geboortestaat Louisiana, en het is niet anders in deze ‘Blood Out’ die zich eveneens in deze zuiderse staat situeert.

Het scenario van ‘Blood Out’ catert naar de behoeftes van de spierballenminnende filmfan. Met knok- en schietwerk voor politieagent Michael (Luke Goss) die na de dood van zijn jongere broer David serieus uit zijn krammen schiet. David was lid van een straatbende, en is door zijn eigen bendeleider omgebracht omdat hij de bende wou verlaten om een normaal leven op te bouwen met Gloria, de zus van een van de bendeleden. Een beetje vragen om problemen, natuurlijk. Aangezien Michael geen officiële toestemming krijgt om achter de daders te gaan, gooit hij zijn badge over de haag en gaat hij op eigen houtje op het ‘death wish’-pad door in de bende te infiltreren. Daarbij komt hij in contact met heel wat niet zo koosjer gespuis (waaronder Val Kilmer van wie wij vrezen dat het nooit meer goed komt met zijn carrière), verzeilt hij in het vaarwater van een federaal onderzoek en wil hij ook nog de zwangere vriendin van zijn vermoorde broer vrijwaren van verder onheil.

Wie trouwens kickt op 50 Cent, Val Kilmer en Vinnie Jones zal misschien teleurgesteld zijn bij de vaststelling dat deze stoere jongens maar een kleine bijrol (zeg maar veredelde cameo’s) vertolken. Waardoor deze film vooral gedragen wordt door Luke Goss, intussen al zo’n tien jaar aan de slag in het actiefilmcircuit (zijn eerste opvallende rol was die van vampier in Guillermo Del Toro’s ‘Blade II’). En dat voor iemand wiens eigenlijke acteerdebuut de mannelijke hoofdrol was in de Londense West End productie van ‘Grease’, nadat hij eerst koos voor een muzikale carrière door samen met zijn tweelingbroer Matt eind jaren tachtig hits te scoren als Bros – met als bekendste singles ongetwijfeld ‘I Owe You Nothing’ en ‘When Will I Be Famous’, beiden uit 1987.

Of ‘Blood Out’ nu eigenlijk een goede film is, vraagt het actieminnend duiveltje op de rechterschouder zich misschien af. Niet echt, helaas. Tenzij je tevreden bent met een clichéverhaal boordevol clichépersonages en heel veel shaky cam poses. En genoeg hebt aan actie om de actie, hoe stijlloos die ook in beeld gebracht mag zijn. In een lieve bui zouden we nog kunnen zeggen dat Hewitt zijn uiterste best doet om te verdoezelen dat hij bijna geen budget had, maar dan zouden we wel heel positief ingesteld zijn. Realistischer is de vaststelling dat Hewitt niet echt in de wieg gelegd lijkt als regisseur, en we kunnen enkel maar hopen dat hij dat intussen ook zelf heeft ingezien.

Simon Couwens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray