Zoeken

Just Go With It

  • Cinevision.be/nl quoteert Just Go With It met een 3/5
  • Regisseur: Dennis Dugan
  • Cast: Adam Sandler, Jennifer Aniston, Nicole Kidman
  • Genre: Komedie
  • Duur: 112 minuten
  • Releasedatum DVD: 03-08-2011
  • Distributeur DVD: Sony Pictures HE
Bekijk de cover van de film "Just Go With It"

Hoeveel écht geslaagde komedies heeft Adam Sandler tot op heden gemaakt? Niet zoveel. We hebben het nochtans wel voor zijn lijzige stijl, maar meestal gaan zijn humorhits (over de plas zijn ze stuk voor stuk kassuccessen!) ten onder aan een wildgroei aan platvloersheden. Niet in het minst veroorzaakt door het samenspel tussen Sandler en zijn gebruikelijke pelliculebuddies Kevin James, David Spade of Rob Schneider – om er maar enkele te noemen. Goed nieuws voor deze ‘Just Go With It’: die laatsten zijn in geen heinde en verre te bespeuren.

We willen er nu niet meteen een voorwaarde aan koppelen, maar na het zien van zijn nieuwste romcom blijkt toch maar weer dat de Sandler-films waar zijn mannelijke collega’s niet van de partij zijn lichtpunten op ‘s mans palmares zijn. Ook deze sympathieke komedie, die zijn mosterd haalde bij de Walter Matthau-klassieker ‘The Cactus Flower’. Dat was (en is nog altijd) een film die vooral familiehumor nastreefde, en dus moet ‘Just Go With It’ onbewust één van de braafste films zijn die Sandler tot op heden gemaakt heeft. De grappen zijn zelfs van een niveau dat je nooit echt puberaal zou bestempelen. Of anders gezegd: Sandlers meest geslaagde komedie naast zijn twee Drew Barrymore-samenwerkingen (‘The Wedding Singer’, ‘50 First Dates’).

Danny Maccabee (Sandler) houdt er niet van zich te committeren, en al zeker niet in relaties. Dus houdt hij er een bijzondere tactiek op na: hij maakt zijn scharrels wijs dat hij getrouwd is, waardoor er dus nooit follow-up dient te worden gegeven na een passionele nacht. De kaarten komen echter volledig anders te liggen wanneer hij voor het eerst in zijn leven verliefd wordt op een sexy blondine (de onbekende, maar mooi op het scherm pakkende Brooklyn Decker). Wanneer zij Danny’s trouwring, die hij steeds op zak heeft, ontdekt, is het echter rood alarm. Hij beraamt een plan waarbij zijn assistente (Jennifer Aniston) zich moet uitgeven als zijn huidige vrouw van wie hij op scheiden staat. Maar dan komen ook de kinderen van die assistente in het spel...

Uiteindelijk culmineert alles in een reis naar Hawaii, waar Danny, the object of his affection, zijn assistente en haar twee koters voor twee weken heen trekken. De verwikkelingen daar doen een beetje denken aan ‘The Heartbreak Kid’, helemaal omdat het hoofdpersonage hier ook tussen twee vrouwen in komt te staan. Twee vrouwen? Natuurlijk, want zoals je van kilometers ver ziet aankomen, loopt de liefde van Danny’s leven al jaren voor zijn ogen rond in zijn praktijk. De romantische vonk tussen Aniston en Sandler springt maar laat over, maar omdat je weet dat hij er nog aan zit te komen, hangt hij toch in de lucht. Al kan dat ook zijn omdat de twee komediesterren erg goed blijken te matchen op het scherm. Je gelooft eigenlijk geen sikkepit van de relatie tussen Sandler en de als seksbom neergezette Decker, want de chemie tussen hem en Aniston is reeds vanaf hun eerste scène samen voelbaar.

Weten de lachspieren daarnaast aanzienlijk te beroeren: het innemende dochtertje van Anistons personage dat consequent met Britse tongval spreekt (“Judi Dench not winning a Best Actress Oscar is a travesty!”), Nicole Kidman die haar dramatische imago afwerpt met een komische prestatie om U tegen te zeggen én Nick Swardson als Sandlers neef, die zich op de fakeation naar Hawaii uitgeeft als Anistons nieuwe vriend Dolph Lundgren (!), een schapenteler uit Zweden. Klinkt flauw? Wacht dan maar tot hij het heimlich-manoeuvre toepast bij een schaap. Of zoals hij het noemt: Sheep-P-R. Een goeie grap of niet, dat moet ieder voor zichzelf bepalen, maar het is ontegensprekelijk dat ‘Just Go With It’ de schunnigheden in de kast laat. Met een frisse zomerkomedie tot gevolg.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray