Zoeken

Hung, seizoen 2

  • Cinevision.be/nl quoteert Hung, seizoen 2 met een 3/5
  • Regisseur: o.a. Alexander Payne
  • Cast: Thomas Jane, Anne Heche, Rebecca Creskoff
  • Genre: Komedie
  • Duur: 270 minuten
  • Releasedatum DVD: 24-08-2011
  • Distributeur DVD: Warner HV
Bekijk de cover van de film "Hung, seizoen 2"

Zeg nog eens dat ze over de plas preuts zijn. In ‘Spartacus: Blood And Sand’ (binnenkort op tv te zien) maken we kennis met een Romeinse krijger die al evenveel met zijn knots als met zijn zwaard loopt te zwaaien en zijn tijd verdeelt tussen de harem en de arena. In ‘Californication’ is het hoofdpersonage dan weer een getormenteerde schrijver die zijn writer’s block te lijf gaat met een oase aan drank, drugs en (vooral) seks. En in ‘Hung’ zien we hoe een onfortuinlijke schoolcoach het zich niet kan permitteren dat zijn groot uitgevallen gereedschap halfstok komt te staan: hij besluit er namelijk zijn voornaamste bron van inkomsten van te maken.

Je was er zelf misschien ook al achter gekomen, maar voor het meer gedurfde werk moet je tegenwoordig op televisie zijn. Om het nog niet meteen te hebben over kwaliteit, want ook op dat front heeft het kleine scherm het grote al enkele jaren bijgebeend, zo niet achtergelaten. Met zijn vele blootscènes (zeg maar: één per aflevering van een halfuur) en zijn veelgelaagde personages scoort ‘Hung’ volop in beide categorieën: een reeks met ballen, die niet vergeet om zijn gimmickplot (een male prostitute met een slurf, langer dan die van Dumbo) te overstijgen.

Het tweede seizoen gaat voort waar het eerste ophield. Zo zagen we aan het eind van de prima eerste jaargang hoe ‘pooier’ Tanya (Jane Adams) in een razernij losbarstte toen Ray (Thomas Jane) met het voorstel op de proppen kwam om life coach Lenore (Rebecca Creskoff) deel te laten uitmaken van het management van Happiness Consultants. Voilà, ziedaar meteen de opzet van seizoen twee, waarin we vooral zien hoe beide vrouwen (de één een zenuwachtige seut, de ander een vrouw met ‘levenservaring’ in overvloed) tegen elkaar in het verweer gaan. Het middelpunt van dit alles blijft niettemin Ray, die ondanks het gekibbel van zijn twee souteneurs het hoofd koel moet houden wanneer zijn kinderen hun teleurstelling in hun vader uiten of wanneer hij de indruk krijgt dat zijn ex (een sterke Anne Heche) hem een tweede kans wil geven.

Het zijn vooral die menselijke relaties die ‘Hung’ boven het maaiveld doen uitstijgen, maar eerlijk is eerlijk: het gekibbel tussen Tanya en Lenore heeft iets van een vaudevillekomedie en durft na enkele episodes zelfs gaan tegensteken. Niet in het minst omdat respectievelijk Adams en Creskoff hun karakters neerzetten als bordkartonnen figuren, die als kippen zonder kop enkel elkaar onderuit willen halen. Vooral Jane Adams – in het vorige seizoen nog spot on – werkt met haar neurotisch over de top-gedrag danig op de zenuwen. Het is niet voor niets dat Ray “You are a crisis” tegen haar zegt. Het spreekt echter voor de sterkte van de scenario’s (een aantal plotbochten zijn niet minder dan briljant) dat je niettegenstaande toch geboeid blijft door de bijzondere levenswandel van Ray en zijn achterban.

Thomas Jane zit ook goed gerodeerd in zijn rol en straalt een naturel uit, die noodzakelijk is om een reeks als deze (met zijn talrijke vrijscènes) geloofwaardig en waarachtig te houden. Slecht nieuws echter voor de dames die hopen dat zijn schlong ditmaal wel aan het oog van de camera passeert: niet dus. Maar dat houdt het mysterie uiteraard levend. En eigenlijk is het ook maar best dat de makers zich daar niet aan wagen. Want ‘Hung’ gaat meer over een gebroken man die zijn leven weer op wieltjes poogt te krijgen dan over een manhoer die met zijn lid loopt te zwaaien. En zo is het maar best. Fijne tv.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray