Zoeken

50 First Dates

  • Cinevision.be/nl quoteert 50 First Dates met een 3/5
  • Regisseur: Peter Segal
  • Cast: Adam Sandler, Drew Barrymore, Sean Astin, Rob Schneider
  • Genre: Romantische komedie
  • Duur: 99 minuten
  • Releasedatum: 30-06-2004
  • Distributeur: Sony Pictures Releasing
Bekijk de cover van de film "50 First Dates"

Amper een jaar na ‘Anger Management’ slaan Peter Segal en Adam Sandler opnieuw de handen in elkaar voor ’50 First Dates’, een hartverwarmende, dromerige komedie, die nergens de vuilbekkende stuiptrekkingen van de draak ‘Anger Management’ vertoont.

Stel je voor dat je het meisje van je dromen elke dag opnieuw moet verleiden. Het overkomt versierder Henry Roth (Adam Sandler), die er tot op heden nog geen enkele serieuze relatie heeft op zitten. Wanneer hij op zekere dag Lucy (Drew Barrymore) tegen het lijf loopt, klikt het meteen en maken ze een afspraak om de volgende dag te gaan ontbijten. Wanneer Henry echter de volgende dag naar Lucy gaat, blijkt deze hem niet meer te herkennen. Henry komt erachter dat Lucy haar korte-termijn-geheugen verloren is bij een auto-ongeluk, maar besluit om elke dag opnieuw kennis te maken met de vrolijke verschijning.

Het verhaaltje van ’50 First Dates’ biedt stof voor voldoende humor en romantiek. Van bij de start weet je al hoe de prent gaat aflopen, maar toch is dit geen stoorfactor. Het merendeel van de grappen zijn geslaagd en zelfs Adam Sandler, niet meteen het toonbeeld van een goede acteur, komt rustig en integer over. Zonder te vervallen in de nodige vulgariteiten komt hij geloofwaardig over als de hulpvaardige, hopeloos verliefde Henry. Drew Barrymore is een erg frisse verschijning en ook in deze film buiten de makers deze luxe ten volle uit. In bijrollen herkennen we de immer doldwaze Rob Scheider en ‘Lord Of The Rings’-acteur Sean Astin, die hier wél enkele leuke filmfragmenten toebedeeld krijgt.

’50 First Dates’ is grappig en idyllisch, maar vervalt nooit in onuitstaanbare viscositeit en komt nergens overdreven tranerig over. Daardoor is deze aandoenlijke komedie één van de beste romantische komedies, die we de laatste jaren voorgeschoteld kregen. Een erg charmant filmpje, een aanrader voor een pretentieloos avondje uit en misschien een tweede bewijs dat Adam Sandler als acteur steeds beter voor de dag komt. Wouldn’t it be nice?

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray