Zoeken

Crimen Ferpecto

  • Cinevision.be/nl quoteert Crimen Ferpecto met een 3/5
  • Regisseur: Alex De La Iglesia
  • Cast: Guillermo Toledo, Monica Cervera, Luis Varela
  • Genre: Misdaadkomedie
  • Duur: 105 minuten
  • Releasedatum: 23-11-2005
  • DVD: 16-08-2006
  • Distributeur: Imagine Film Distribution
  • DVD: Filmfreak Distributie
Bekijk de cover van de film "Crimen Ferpecto"

Rafael (Guillermo Toledo) is een geboren winnaar; hij is charmant, ambitieus en bereikt altijd z’n doel. Hij leeft in de zevende hemel en is verslaafd aan alles waarvan de gemiddelde man z’n hele leven lang van droomt: luxe, status en aantrekkelijke vrouwen. Z’n job als supervisor van de damesafdeling in een exclusief warenhuis is niet alleen z’n bron van inkomsten, het is ook z’n passie. Wanneer hij eindelijk de kans krijgt om baas te worden over de hele winkelvloer, heeft hij enkel nog af te rekenen met Don Antonio (Luis Varela), een ancien, die al sinds jaar en dag de scepter zwaait over de herenafdeling. Hun onderlinge spanning en concurrentie leidt echter tot een levensgevaarlijke confrontatie, waarbij Antonio uiteindelijk het loodje legt. Rafael heeft echter één probleem: de lelijke en gefrustreerde verkoopster Lourdes (Monica Cervera) is getuige van z’n misdrijf. Lourdes chanteert Rafael, die achtereenvolgens haar minnaar, echtgenoot en slaaf wordt. Rafaels perfecte wereld, waarin hij het voor het zeggen had en alle vrouwen aan z’n voeten lagen, is omgedoopt tot een ware hel. Hij is vastbesloten om het hier niet bij te laten.

‘Crimen Ferpecto’ werd geregisseerd door cultcineast Alex De La Iglesia, eerder bekend van onder andere ‘El Dia De La Bestia’, ‘800 Balas’ en ‘La Communidad’. De La Iglesia houdt er een aangenaam, gezapig tempo op na, neemt rustig de tijd om z’n personages aan het publiek voor te stellen en focust zich in de eerste helft vooral op subtiele humor. Het verhaaltje krijgt op voortreffelijke wijze vorm en de regisseur weet heel wat sympathie voor z’n onsympathieke personages op te wekken. Dit laatste is uiteraard tevens de verdienste van hoofdrolspelers Guillermo Toledo en Monica Cervera, die beiden uitstekend op elkaar ingespeeld zijn. In de finale verliest De La Iglesia een beetje de greep op z’n verhaal en volgen de chaotische en clowneske plotwendingen elkaar in sneltempo op. Op het einde van de rit blijkt het allemaal misschien een beetje te veel van het goede, maar laat dit de pret vooral niet bederven.

‘Crimen Ferpecto’ is geen grote cinema en had met iets kordater knip- en plakwerk beslist gebaat geweest, maar toch staat deze anderhalf uur durende zwartkomische misdaadfilm garant voor een ontspannende kijkervaring. En dat is al veel tegenwoordig.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray