Zoeken

Kung Fu Panda 2 (Blu-ray)

  • Cinevision.be/nl quoteert Kung Fu Panda 2 (Blu-ray) met een 2/5
  • Regisseur: Jennier Yuh Nelson
  • Cast: Jack Black, Angelina Jolie, Dustin Hoffman, Jean-Claude Van Damme
  • Genre: Animatie
  • Duur: 87 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 23-11-2011
  • Distributeur Blu-ray: Universal/Paramount
Bekijk de cover van de film "Kung Fu Panda 2 (Blu-ray)"

In de eerste ‘Kung Fu Panda’ zagen we hoe de ietwat corpulente panda Po zijn beste pootje voorzette om het tot drakenkrijger te schoppen, een droom die hij uiteindelijk – met veel moeite, en nog meer ‘wijze’ levenslessen – in vervulling zag gaan. De beproeving die hem in de eerste prent te beurt viel, valt echter in het niets in vergelijking met wat hem in deze obligate sequel wacht: de Vallei van de Vrede daadwerkelijk vreedzaam houden. Want geef toe: als je een vallei hebt met zo’n naam, is onrust daar niet op zijn plaats.

Samen met de Furious Five – zijn vrienden Tigress (Angelina Jolie), Crane (David Cross), Mantis (Seth Rogen), Viper (Lucy Liu) en Monkey (Jackie Chan) – heeft Po (Jack Black) met andere woorden de taak om ervoor te zorgen dat alles peis en vree is, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan wanneer niemand minder dan Master Croc (Jean-Claude Van Damme) zijn opwachting maakt. Zijn komst zorgt namelijk voor heel wat opschudding als blijkt dat hij over een ultrageheim wapen beschikt, waarmee hij hoopt China te veroveren en een einde te maken aan kungfu. Samen met asskickende kameraden moet Po in actie schieten om deze machtige tegenstander een halt toe te roepen.

Een clevere zet van de makers om uit de cocon van het dorpje te breken, waar zo goed als de volledige eerste film zich afspeelde. De trip doorheen China doorbreekt niet alleen de eentonigheid, maar levert daarnaast ook nog een heleboel fraai vormgegeven tableaus van de Chinese couleur locale op. Dat er op dit avontuur visueel niets af te dingen valt, lag overigens sowieso al in de lijn der verwachtingen. De eerste ‘Kung Fu Panda’ zag er destijds al om te smullen uit, en wat technologie betreft, zijn ze in Hollywood niet bij de pakken blijven zitten. Helaas volstaan prachtige graphics niet om van een geheide classic te kunnen getuigen.

Hoe mooi het er allemaal moge uitzien, inhoudelijk heeft dit vervolg te kampen met dezelfde euvels als zijn voorganger. De humor en de levenslesjes zijn nog steeds hoofdzakelijk op kindermaat, wat dan wel maakt dat de jongere kijkertjes glinsteringen in de ogen zullen krijgen, maar volwassenen eerder een zucht zullen slaken. Akkoord, een animatiefilm is per definitie gemaakt voor de jeugdigere filmfan, maar een crossover-prent als deze, waarvan op de Engelstalige audiotrack grote namen als Angelina Jolie, Jack Black, Dustin Hoffman en co te horen zijn, heeft meer ambitie, en wanneer hij die niet kan inlossen, voelt dat toch aan als een gemiste kans.

Al dient wel opgemerkt dat er onder die stemmen voor de Belgische fan een leuk extraatje is in de vorm van de van de vocalen van onze eigenste JCVD, die de schurk met dienst inspreekt. Regisseuse Jennifer Yuh Nelson besloot de nieuwe castaanwinst overigens ook visueel aanwezig te laten zien. Wie een beetje vertrouwd is met de moves van the muscles from Brussels zal immers merken dat de bewegingen van Master Croc daar aardig naar gemodelleerd zijn. Kortom: een reeks leuke toetsen, die de jongere kijkers allemaal zonder meer fantastisch zullen vinden, maar als volwaardige animatiefilm die meer wil beogen dan enkel dat publiek blijft het allemaal wat aan de oppervlakte dobberen.

Extra’s (Blu-ray): een ruime ‘achter de schermen’-blik en een audiocommentaar van de makers geeft ons heel wat inkijk hoe een animatieprent precies tot stand komt. Daarnaast zijn er ook nog wat extra panda-avonturen alsook verwijderde scènes. Extra fun dus voor de jonge pelliculefans die ook van de film wild waren.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray