Zoeken

Cursed

  • Cinevision.be/nl quoteert Cursed met een 2/5
  • Regisseur: Wes Craven
  • Cast: Christina Ricci, Joshua Jackson, Michael Rosenbaum
  • Genre: Horror
  • Duur: 97 minuten
  • Releasedatum: 06-07-2005
  • DVD: 16-11-2005
  • Distributeur: KFD
  • DVD: Entertainment One
Bekijk de cover van de film "Cursed"

Na z’n succesvolle ‘Scream’-trilogie, keert horrorregisseur Wes Craven met ‘Cursed’ terug naar zijn roots. ’s Mans nieuwste is geen van oneindig veel snufjes bolstaand horrorspektakel, maar wel een campy, goor B-filmpje. Opnieuw deed hij een beroep op scenarist Kevin Williamson, eerder verantwoordelijk voor de scripts van de ‘Scream’-trilogie en aanverwanten, die z’n scenario duidelijk voorziet van de nodige knipoogjes naar andere horrorklassiekers.

Al vanaf de openingsscène - het in een rockversie gegoten ‘Lil’ Red Riding Hood’ - is de toon gezet. We maken snel kennis met de drie hoofdpersonages, die allen gebeten worden door een in de buurt gesignaleerde weerwolf. Ze zijn vervloekt en gedoemd zelf door het leven te gaan als mensenetende, immens behaarde griezels. Er is voor de jongeren slechts één oplossing, namelijk de weerwolf vermoorden, die hen aangestoken heeft.

De dialogen zijn van ondermaats allooi, de verschillende plotwendingen zie je van ver aankomen en de weinig gebruikte effecten zijn van een lamentabel niveau. Toch kan dit niet beletten dat we ons met deze op zelfspot terende horrorcrap anderhalf uur redelijk vermaakt hebben. De kitscherige weerwolfveranderingen, de heerlijke over the top finale in het spiegelpaleis en het huilende hoofdpersonage zijn maar enkele van de geestige momenten, die door cineast Craven op heerlijke tongue in cheek-wijze in beeld zijn gebracht. Christina Ricci is een goede actrice en bijgevolg zet ze een prima prestatie neer. Hoewel haar personage gespeend is van elke vorm van psychologische diepgang, doet ze haar uiterste best om haar karakter een echte persoonlijkheid te geven. De bijrollen worden opgevuld door een nogal mager uitvallende Joshua Jackson en Michael Rosenbaum en de obligate knapogende slachtoffers, waaronder Portia De Rossi, Mya en Shannon Elizabeth.

Hoewel ‘Cursed’ enkele pijnlijk slechte momenten bevat, is het vooral een knipogende parodie, die enkele sublieme vondsten herbergt. Of wat denkt u anders van een weerwolf, die z’n middenvinger opsteekt als hij kwaad is?

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray