Zoeken

Covert Affairs, seizoen 1

  • Cinevision.be/nl quoteert Covert Affairs, seizoen 1 met een 3/5
  • Regisseur: o.a. Chris Ord
  • Cast: Piper Perabo, Christopher Gorham, Peter Coyote
  • Genre: Actiethriller
  • Duur: 490 minuten
  • Releasedatum DVD: 10-11-2011
  • Distributeur DVD: Universal Pictures
Bekijk de cover van de film "Covert Affairs, seizoen 1"

Veel sterren in de dop – zowel mannelijk als vrouwelijk – hebben het genoegen Hollywood via de grote poort te mogen betreden, maar weinigen verlaten de stad waar dromen verondersteld worden uit te komen langs diezelfde hoofdingang. Het aantal acteurs/actrices waarvoor de “ik had gedacht dat hij/zij groter zou worden”-boutade van stal kan worden gehaald, is haast niet bij te houden. Eén daarvan is zonder twijfel Piper Perabo, ooit the next big thing toen ze heel sensueel met haar kont stond te zwaaien in ‘Coyote Ugly’, ondertussen niet meer dan een uitgedoofde ex-ster van de toekomst.

Niet verwonderlijk dus dat zulke acteurs eieren voor hun geld kiezen wanneer ze de kans krijgen om de hoofdrol in een nieuwe tv-serie te vertolken. Het geeft hen niet alleen de werkzekerheid die de filmindustrie niet kan bieden, maar ook krijgen ze alzo toch nog een kans om de buitenwereld van hun kunnen te overtuigen. In het geval van Perabo, die wellicht geen seconde nadacht toen ze haar contacteerden voor ‘Covert Affairs’, gaat die vlieger alvast op. Want ook al verwaterde haar loopbaan al snel toen ze koos voor projecten als ‘Cheaper By The Dozen’ en ‘The Cave’, dat ze talent heeft, behoeft geen twijfel.

In deze door USA Network geproduceerde actieshow speelt ze de rol van Annie Walker, een slimme, sexy aanwinst van een ultrageheime – zijn er andere? – afdeling van de CIA. Eén maand voor haar opleiding erop zit, wordt ze naar het hoofdkwartier ontboden en meteen op het terrein gezet. Daar wordt ze bijgestaan door de blinde techneut Auggie (Christopher Gorham uit ‘Harper’s Island’), maar hij kan niet beletten dat ze binnen de kortste keren tot over d’r oren in een louche onderwereld vol oplichters, moordenaars en internationale misdaadgangs zit. Annie weet zich steeds met panache en doorzetting staande te houden en heeft niet door dat haar bazen zo gebrand zijn op een geheim uit haar verleden dat ze niet aarzelen om hun nieuwe rekruut van de ene gevaarlijke situatie naar de andere te loodsen. Kan Annie het lang genoeg uitzingen om uiteindelijk de waarheid te ontrafelen?

Het antwoord op die laatste vraag luidt uiteraard ‘ja’, want wie een beetje op de hoogte is van het Amerikaanse tv-serielandschap weet dat momenteel het tweede seizoen op antenne is in de States. ‘Covert Affairs’ is van hetzelfde productieteam als de ‘Bourne’-films en dat is eraan te zien. Je zou zelfs kunnen stellen dat Piper Perabo de vrouwelijke evenknie van de door Matt Damon vereeuwigde actieheld vertolkt. Al doen haar spionagejobs, stunt- en vliegwerk en schietfestijnen ook denken aan die van James Bond en tv-collega Chuck. Een goed gedoseerde mix van blitse, moderne actie en old school knipoogplezier dus.

Perabo heeft als euvel dat haar personage in de elf afleveringen die dit eerste seizoen telt niet echt uitgewerkt is, waardoor ze vanuit dramatisch oogpunt niet echt memorabel voor de dag komt, maar op haar présence als action babe valt niet af te dingen. Ze heeft duidelijk afdoende getraind, want de moves die ze ten berde brengt, komen niet vanzelf. En precies door die toewijding weet ze zich toch te onderscheiden. Reken daarbij dat ze goed omringd wordt door een solide nevencast (waarvan onder andere oude bekende Peter Gallagher uit ‘Sex, Lies And Videotape’ deel uitmaakt) en je komt uit bij een niet erg originele, maar best vermakelijke actiethrillerreeks, die in porties van vijftig minuten per keer onschadelijk vertier offreert.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray