Zoeken

Cougar Town, seizoen 2

  • Cinevision.be/nl quoteert Cougar Town, seizoen 2 met een 3/5
  • Regisseur: o.a. Bill Lawrence
  • Cast: Courteney Cox, Christa Miller, Busy Phillips, Brian Van Holt
  • Genre: Komedie
  • Duur: 480 minuten
  • Releasedatum DVD: 16-11-2011
  • Distributeur DVD: Walt Disney Studios HE
Bekijk de cover van de film "Cougar Town, seizoen 2"

De poemavrouw is terug. In tegenstelling tot vorig seizoen is ze niet meer op het romantische oorlogspad, maar nestelt ze zich als een huiskat bij wat wel eens de liefde van haar leven zou kunnen zijn. Qua positieve deuropener kan dit waarschijnlijk tellen voor de fans van Jules Cobb (Courteney Cox) die in de eerste 24 afleveringen van ‘Cougar Town’ haar romantische en seksuele beslommeringen openbaar maakte. En daarmee wekelijks gemiddeld zo’n 7 miljoen kijkers wist te trekken toen het eerste seizoen in 2009/2010 op ABC werd uitgezonden. Of hoe Cox uiteindelijk toch een tv-hit te pakken had na het ter ziele gegane ‘Friends’, al haalde die sitcom op zijn hoogtepunt twintig miljoen trouwe fans. En een culturele impact van heb ik jou daar.

Even zag het er naar uit dat ‘Cougar Town’ met een nieuwe titel door het leven zou gaan. Producer Bill Lawrence opperde om de titel te vervangen omdat een groot deel van de kijkers het maar mak vond klinken. En omdat de serie in het tweede seizoen niet meer zo zeer draait rond het vrijgezellenleven van het hoofdpersonage, maar eerder naar een gezapige familiesitcom is geëvolueerd. Uiteindelijk bleef ‘Cougar Town’ gewoon ‘Cougar Town’, kwestie van het allemaal niet te ingewikkeld te maken. Wat meteen de zelfreferentiële humor verklaart tijdens de titelkaart van elke aflevering in dit tweede seizoen. Intussen verklaarde Lawrence dat de titel voor het derde seizoen alsnog gaat worden aangepast, maar die nieuwe titel is niet vrijgegeven. Het derde seizoen is trouwens nog niet officieel opgestart: de start is voorzien voor maart 2012 en zou maar 15 afleveringen tellen in plaats van de initieel voorziene 22.

Een punt heeft Lawrence wel: sitcoms als ‘Modern Family’ en ‘Married With Children’ dekken titelgewijs de lading, ‘Cougar Town’ zou evengoed de titel van een misdaadserie kunnen zijn. Nochtans bevat ‘Cougar Town’ alle ingrediënten van een standaard rom-/sitcom: beantwoorde en onbeantwoorde liefdes, conflicten met kinderen en buren, een ex die zich niet makkelijk laat wegbonjouren... beproefde huis-, tuin- en keukenhumor dus, maar grotendeels snedig genoeg om nog geen sporen van metaalmoeheid te vertonen.

Jules Cobb is een immobiliënagente van veertig die na de scheiding van haar ietwat luie en werkloze ex Bobby (Brian Van Holt) alleen moet instaan voor de opvoeding van haar tienerzoon Travis (Dan Byrd). En tegelijkertijd op zoek gaat naar een nieuwe man, daarbij geholpen door haar jongere collega Laura (Busy Phillips) en haar buurvrouw Ellie (Christa Miller). Tegen het eind van het eerste seizoen ontdekte Jules dat het water tussen haar en haar hunky buurman Grayson (Josh Hopkins) toch niet zo diep bleek, en waren de twee tegen de seizoensfinale min of meer een stel. Hoe de relatie tussen Jules en Grayson verder verloopt, is uiteraard een van de verhaalscharnieren waar dit tweede seizoen op teert. Ook de avonturen van een studerende Travis komen op het voorplan. De overige personages krijgen evenzeer hun plek onder de zon: de producers zien er op toe dat iedereen van de vaste kern in zowat elke aflevering opduikt, wat er voor zorgt dat de cast heel goed op elkaar ingespeeld raakt, en Cox de reeks niet in haar eentje moet dragen. Zo probeert klaploper Bobby te bewijzen dat hij wel degelijk voor zichzelf kan zorgen, en proberen Ellie en haar echtgenoot Andy om hun huwelijk nieuw leven in te blazen. En eindigt het allemaal met een dubbele uitsmijter die zich afspeelt op Hawaii.

Niet echt een kopie van het eerste seizoen dus, en dat zorgt er alvast voor dat deze tweede worp afleveringen meer variatie kent. Zoete koek voor de liefhebbers van Amerikaanse sitcoms met andere woorden, en zeker voor dat segment dat hun afstandsbedieningduim al eens boven vrouwvriendelijke zenders durft te laten rusten.

Simon Couwens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray