Zoeken

Chalet Girl (Blu-ray)

  • Cinevision.be/nl quoteert Chalet Girl (Blu-ray) met een 2/5
  • Regisseur: Phil Traill
  • Cast: Felicity Jones, Ed Westwick, Bill Nighy, Sophie Bush
  • Genre: Romantische komedie
  • Duur: 92 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 30-11-2011
  • Distributeur Blu-ray: Entertainment One
Bekijk de cover van de film "Chalet Girl (Blu-ray)"

Sommige films moet je met een korrel zout nemen, andere met een kilo. Voor ‘Chalet Girl’ schakel je best zeven maal zeventig strooiwagens in, want om dit filmpje zonder al te veel tegenwind te slikken moet je nogal wat uitschuivers door de vingers zien. Tenminste, als je een kritische filmkijker bent. Ben je een tienermeisje dat (we zeggen maar wat) maandelijks op een pyjamafeestje verzeilt, dan heb je waarschijnlijk geen enkel probleem om vier kirrende sterren toe te kennen.

Wij doen het echter met twee minder. Wat eigenlijk een beetje jammer is, daar het enthousiasme van Felicity Jones (eerder al op haar charmantst in ‘Brideshead Revisited’ en ‘Chéri’) op zich voldoende zou moeten zijn om dit filmpje met een uitgestreken glimlach en een geitenwollenwarm gevoel van binnen te bekijken. Helaas gooien de krakende raderen van het piepend scenario iets teveel roet in het eten om ‘Chalet Girl’ zonder rollende ogen uit te zitten. Alle conflicten die scenarist Tom Williams uit zijn pen laat rollen zijn binnen nagenoeg een minuut opgelost, en alles klikt in elkaar als betrof het een tienerversie van een ‘Tiny’-boek.

Kim Matthews (Jones) had een pracht van een jeugd: een goede thuis en op haar elfde was ze al een gevierd skateboardkampioene. Tot het noodlot toesloeg en Kim haar moeder verloor bij een auto-ongeval. Kim hangt haar skateboard aan de wilgen en offert zich op om voor haar vader (Bill Bailey) te zorgen. Om de eindjes aan elkaar te knopen werkt ze als serveerster in een fastfoodrestaurant. Als de geldnood nijpender wordt, besluit ze te solliciteren voor een positie als ‘chalet girl’ in Oostenrijk. Ze krijgt de kans om vier maand lang op te dienen voor een rijke familie en hen op hun wenken te bedienen voor, tijdens en na hun ski-escapades in ruil voor een coole 50 euro per uur. Ook al is Kim niet zo glamoureus als haar collega Georgie (Tamsin Egerton), toch valt ze in de smaak bij rijkeluiszoon Jonny (Ed ‘Gossip Girl’ Westwick). Makkelijk is het niet voor de twee om een relatie te beginnen, daar Johnny op het punt staat zich te verloven met de rijke Chloe (Sophia Bush). Tegelijkertijd probeert Kim om, met de hulp van een maffe Finse waaghals (Ken Duken), mee te dingen naar de hoofdprijs in een snowboardcompetitie.

Kalverliefde, glühwein, besneeuwde bergen, saunabubbels en weinig risicovolle (en bovenal brave) grappen, vlot binnen glijden doet ‘Chalet Girl’ in elk geval. Maar het mocht gerust wat meer geweest zijn. Jones en co mogen dan wel aimabel en fotogeniek door het beeld huppelen en glijden, veel leven brengt het niet in de brouwerij. Opvallend is dat de oudere generatie het minder goed doet dan de jeugdige: Brooke Shields loopt er voor een appel en een ei bij, Bill Nighy is vrij onopvallend als een niet-norse rijke luis en ook de doorgaans grofgebekte komiek Bill Bailey laat zich van zijn familievriendelijkste kant zien.

Blijft over: mooie plaatjes geschoten in Sankt Anton am Arlberg en Garmisch-Partenkirchen, een kerstvakantiegevoel, een geinige sing-a-long op de tonen van Kim Wildes ‘Chequered Love’ tijdens de eindgeneriek en heel wat tienermeisjesvriendelijk geginnegap. Al bij al genoeg om ervoor te zorgen dat regisseur Phil Traill ditmaal geen vijf Golden Raspberry-nominaties zal krijgen, zoals bij zijn debuut ‘All About Steve’ (de stinkerd met Sandra Bullock en Bradley Cooper) het geval was. Al heeft hij wel geluk dat er geen prijs is voor de meest spanningsloos in beeld gebrachte sportcompetitie ooit: een prijs die ‘Chalet Girl’ geheid zou winnen.

Simon Couwens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray