Zoeken

Hawaii Five-0, seizoen 1 (Blu-ray)

  • Cinevision.be/nl quoteert Hawaii Five-0, seizoen 1 (Blu-ray) met een 3/5
  • Regisseur: o.a. Len Wiseman
  • Cast: Alex O'Loughlin, Scott Caan, Daniel Dae Kim
  • Genre: Actiethriller
  • Duur: 1030 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 24-11-2011
  • Distributeur Blu-ray: Universal/Paramount
Bekijk de cover van de film "Hawaii Five-0, seizoen 1 (Blu-ray)"

Subtiel: opdat je er niet aan zou twijfelen dat deze ‘Hawaii Five-0’ een nieuwe reeks inluidt en niet aansluit op de twaalf seizoenen overspannende politieserie (1968-1980), hebben de makers de ‘O’ in de titel voor deze reboot vervangen in een ‘0’. Ja, we moesten het ook even dubbel checken. Minder subtiel is echter het resultaat van deze herwerkte versie, dat zich in het spoor nestelt van hedendaagse policiers als ‘Rookie Blue’, ‘Covert Affairs’ en ‘NCIS: Los Angeles’. Oerdegelijke tv-fun, dat wel, maar niets waarvan je echt euforisch wordt.

De productie van deze 2.0-versie heeft alleszins veel voeten in de aarde gehad. Oorspronkelijk wilde men in 1996 al een follow-up-reeks op antenne krijgen, maar verder dan een pilootaflevering, die nooit het scherm haalde, ging het toen niet. Jammer voor Gary Busey wellicht, die daarin de hoofdrol vertolkte en wiens carrière zo’n boost best kon gebruiken (waar is de man nu namelijk?). Maar we dwalen af. De volgende stap kwam er pas twaalf jaar later, in 2008. Tv-station CBS vond het danig tijd worden om te cashen op hun oude succes en stelden een sequel voor, waarin de protagonist de zoon van de door Jack Lord in de originele serie vertolkte Steve McGarrett zou zijn, die net als zijn vader aan de slag gaat bij de Hawaiiaanse politie-unit. Maar ook die insteek schopte het nooit tot op het kleine scherm.

De échte injectie kwam er pas eind 2009, toen scenaristenduo Alex Kurtzman en Roberto Orci zich met de zaken kwamen bemoeien. Ze hadden nog maar pas de ‘Star Trek’-franchise een heuse reboot geschonken (ze waren verantwoordelijk voor het puike script van de J.J. Abrams-prent) en meenden dat deze policier daar ook mee gebaat zou zijn. Aan het uitgangspunt veranderen ze bitter weinig, het themaliedje (allemaal samen: “tatatatataaaataaaa tatatatataaaa”) werd een beetje opgeblonken en hopsakee, daar verscheen een nieuwe potentiële tv-hit aan de Hawaii-horizon.

Hoofdofficier is dus opnieuw Steve McGarrett (Alex O’Loughlin), die een getraind eliteteam van misdaadbestrijders leidt dat de moeilijkste moordzaken van het eiland oplost, terwijl hij bovendien de ongrijpbare moordenaars van zijn beroemde vader probeert op te sporen (de centrale verhaalark is inderdaad ook dezelfde). De medewerkers van de gepassioneerde McGarrett zijn wederom de gewetensvolle detective Danny “Book ‘em, Danno” Williams (Scott Caan), de voormalige protégé van McGarretts vader Chin Ho Kelly (Daniel Dae Kim) én Kono Kalakaua (Grace Park), een voormalige professionele surfster die nog maar net politieagent is.

Wie zijn politiereeksen graag ziet baden in zonovergoten locaties zit met deze ‘Hawaii Five-0’ meer dan uitstekend: zelfs David Caruso zou wellicht meteen Miami inruilen om inspecteur te kunnen spelen op Hawaii. Wanneer de makers dan ook nog eens zo slim zijn om in de hoofdrollen vooral mooie jongens en meisjes te casten (Alex O’Loughlin is wat je noemt een hunk, terwijl bij Grace Park het babe-gehalte de pan uit swingt), dan kan het helemaal niet meer stuk. Als we dan echter toch kritiek moeten uiten, dan dient gezegd dat de originele reeks wellicht meer humor had, maar daartegenover staat dan weer dat deze met veel meer filmische mogelijkheden (professioneler dus) tot stand is gebracht, en dat zie je er ook wel aan. Niets nieuws onder de zon, maar wie houdt van ‘CSI: Miami’ of ‘NCIS: Los Angeles’ kan ook met ‘Hawaii Five-0’ zijn honger stillen.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray