Zoeken

Daddy Day Camp

  • Cinevision.be/nl quoteert Daddy Day Camp met een 2/5
  • Regisseur: Fred Savage
  • Cast: Cuba Gooding Jr., Lochlyn Munro, Richard Gant
  • Genre: Komedie
  • Duur: 93 minuten
  • Releasedatum: 19-09-2007
  • DVD: 28-02-2008
  • Distributeur: Sony Pictures Releasing
  • DVD: Sony Pictures HE
Bekijk de cover van de film "Daddy Day Camp"

‘Daddy Day Camp’ is het vervolg op de populaire kinderkomedie ‘Daddy Day Care’; waar toen Eddie Murphy nog de honneurs mocht waarnemen, is het nu de beurt aan Cuba Gooding Jr. Het gaat echter niet zo goed met het voormalige aanstormende talent, dat medio jaren negentig welverdiend een Oscar in de wacht sleepte voor z’n uitzinnige, flamboyante interpretatie van een hondstrouwe en vooral op familie geënte rugbyspeler in ‘Jerry Maguire’. Via een paar actiefilms hoopte hij wellicht zijn carrière definitief op de rails te zetten, maar in plaats daarvan verzandde hij even snel tot een b-acteur-status, waar hij nu nog steeds mee probeert af te rekenen. Zijn bijrollen in ‘Norbit’ en ‘American Gangster’ braken echter geen potten en wellicht zal zijn hoofdrol in ‘Daddy Day Camp’ dat ook niet doen. Ook al zal deze cartooneske jeugdkomedie hem mogelijk wel geliefd maken bij de jongere kijkertjes, want die zullen wél smullen van de dolle fratsen die Cuba en co hier anderhalf uur lang beleven.

Onder impuls van hun zoontjes, die maar wat graag op zomerkamp willen, besluiten Charlie Hinton (Cuba Gooding Jr.) en Phil Ryerson (Paul Rae), twee beste buddies, een zomerkamp voor kinderen te gaan leiden. Hun keuze valt op het verwaarloosde kamp Driftwood, waar ze vastberaden zijn hun eigen stempel op te drukken. Hun plan blijkt echter veel makkelijker gezegd dan uitgevoerd, zeker als je geen greintje verstand hebt van kamperen, de lokale faciliteiten letterlijk om te schreeuwen zijn en de kamperende kinderen niet op hun mond gevallen blijken. Door allerhande problemen bedreigd lijkt het kamp al snel weer gedoemd tot sluiten. Maar Charlie heeft nog een geheim wapen achter de hand: zijn militair geschoolde vader kolonel Buck (Richard Gant), die orde in het kamp moet scheppen. Die komt eveneens van pas in de strijd tegen een rivaliserend kamp een klein beetje verderop.

De plot van ‘Daddy Day Camp’, dat ook een paar gelijkenissen vertoont met de Steve Martin-franchise ‘Cheaper By The Dozen’, leent zich uitstekend tot visuele grapjes en die passeren dan ook aan honderd in het uur de revue. De acteerprestaties - en dan vooral die van Cuba Gooding Jr. en Richard Gant - zijn niet meteen wat je subtiel zou noemen, maar de jongere kijkers hechten daar wellicht maar weinig belang aan. Dit is namelijk vooral een echte gezinskomedie over vriendschap, doorzetting en overwinning. Drie pijlers in de jeugd van iedereen.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray