Zoeken

Daredevil

  • Cinevision.be/nl quoteert Daredevil met een 1/5
  • Regisseur: Mark Steven Johnson
  • Cast: Ben Affleck, Colin Farrell, Jennifer Garner
  • Genre: Actie
  • Duur: 133 minuten
  • Releasedatum: 19-03-2003
  • DVD: 22-09-2003
  • Distributeur: 20th Century Fox
  • DVD: 20th Century Fox HE
Bekijk de cover van de film "Daredevil"

Na comic-verfilmingen als ‘Spider-Man’, ‘Batman’ en ‘X-Men’ is het nu de beurt aan ‘Daredevil’, waarin Ben Affleck in de huid kruipt van Matt Murdock, een New Yorkse klasse advocaat, die in het dagelijkse leven niet al te veel vrienden heeft. ‘s Nachts is hij de ‘Daredevil’, een soort held die de straten wil zuiveren van al het gespuis. Z’n leven verandert drastisch als hij Elektra Nachios (Jennifer Garner), dochter van een rijke zakenman, ontmoet en vervolgens stuit op Bullseye (Colin Farrell), een met een ongelooflijk schiettalent terende bad guy, die door gangsterbaas Kingpin (Michael Clarke Duncan) ingehuurd is om Daredevil te doden. Als op de koop toe de vader van Elektra om het leven komt door een pijnlijk misverstand, krijgt Daredevil het ook met haar aan de stok.

De film slaat al van bij het begin de bal compleet mis, omdat cineast Mark Steven Johnson (‘Simon Birch’) ons direct trakteert op een paar wanordelijke flashbacks en flashfowards. Vooral de meer donkere scènes zijn ronduit onduidelijk en op geen enkel moment spannend te noemen. In tegenstelling tot comic-parels als ‘Spider-Man’ en ‘X-Men’ is ‘Daredevil’ niet meer dan een flauw afkooksel. Dit is hoofdzakelijk te wijten aan de opbouw, het onjuiste evenwicht tussen actie en rustige momenten én vooral aan de afwezigheid van originaliteit - de regisseur pikt bovendien gretig cruciale momenten uit andere comics. Maar wat ons het ergste gestoord heeft, zijn zonder twijfel de acteerprestaties van haast de volledige cast. Ben Affleck, die in ‘Daredevil’ bewijst een ster te zijn in slecht acteren, casten in de titelrol was de slechtste keuze die de makers hadden kunnen maken en de acteur uit onder ander ‘Pearl Harbor’ en ‘Armageddon’ gaat dan ook volledig uit de bocht. Jennifer Garner is weliswaar bloedmooi en onweerstaanbaar als Elektra, maar toch weet ook zij op geen enkel moment goed voor de dag te komen. Michael Clarke Duncan heeft zich dan weer helemaal van set vergist. In ‘The Green Mile’ en ‘The Whole Nine Yards’ acteerde deze zwarte reus meer dan behoorlijk, maar hier wordt hij moeiteloos van het scherm gespeeld door Colin Farrell als Bullseye.

‘Daredevil’ is alleszins geen schot in de roos, verre van aangenaam entertainment en samen met ’Hulk’ en ’Spawn’ behoort hij tot de slechtste comic-verfilmingen tot op heden.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray