Zoeken

The King Of Fighters (Blu-ray)

  • Cinevision.be/nl quoteert The King Of Fighters (Blu-ray) met een 2/5
  • Regisseur: Gordon Chan
  • Cast: Maggie Q, Sean Faris, Will Yun Lee
  • Genre: Actie
  • Duur: 93 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 11-07-2012
  • Distributeur Blu-ray: Universal Pictures
Bekijk de cover van de film "The King Of Fighters (Blu-ray)"

Zelf zijn we niet echt thuis in de wonderlijke wereld van de video games, maar we hebben van horen zeggen dat er nogal wat geëvolueerd is na ‘Space Invaders’ en ‘Donkey Kong’: ja, het gaat vooruit in de wereld. Videospellen komen eigenlijk enkel onze richting uit door de filmadaptaties die erop gebaseerd zijn, en helaas is bij velen het sop de kool niet waard. Ook niet meteen voer voor the next level is ‘The King Of Fighters’, gebaseerd op een videospel dat al sinds 1994 de ronde doet en dus waarschijnlijk moeiteloos het etiket ‘populair’ verdient.

Als we de film mogen geloven kunnen de deelnemers aan het vechtspel ‘The King Of Fighters’ een speciale toernooidimensie binnenstappen. Ergens te vinden tussen de grenzen van tijd en ruimte, en te bereiken via een draadloze hebbeding-verbinding. Onontbeerlijke slechterik van dienst is Rugal Bernstein (Ray ‘Darth Maul’ Park) die drie relieken steelt waarmee hij de dimensie wil controleren en meteen ook de aarde wil veroveren door de oerkrachten van de Orochi op te roepen. Krachten die er kunnen voor zorgen dat de ‘King Of Fighters’-dimensie samenvloeit met die van de echte wereld. Helaas voor hem is het Kusanagi-zwaard, een van de artefacten, maar namaak. Waardoor hij zijn plan niet meteen kan uitvoeren.

Wat CIA-infiltrante Mai Shirani (Maggie Q) extra tijd heeft om Rugals plannen te dwarsbomen. Ze rekent daarbij op de hulp van de afstammelingen van de clans die hun kunnen reeds bewezen in de ‘King Of Fighters’-dimensie. Motorenthousiast Kyo Kusanagi (Sean Faris) bijvoorbeeld, de zoon van de befaamde martial arts-kampioen Saisyu Kusanagi, die het echte zwaard in zijn bezit heeft. Of haar lief Iori Yagami (Will Yun Lee), de laatste afstammeling van de Yagami-clan.

Wie geen stroomstoten krijgt door deze synopsis, heeft eigenlijk geen reden om aan deze queeste beginnen. Wie dat toch doet wordt niet aan zijn lot overgelaten: de makers zijn immers zo vriendelijk om het hoe en waarom van ‘The King Of Fighters’ uit te leggen, maar wie tussen alle clan- en origineverhalen (verrassing: niet iedereen is zuiver op de graat) het noorden niet wil verliezen houdt best een notitieboek bij de hand. Waarmee duidelijk is dat ‘The King Of Fighters’ niet zozeer een prent is voor een groot publiek, maar eerder een speciaal op maat van de fanbase gemaakte spielerei. Een fanbase die weliswaar geen graten mag zien in weinig opzienbarende martial arts-scènes, goedkope CGI, overbodige technomuziek en heel eendimensionale vertolkingen. Waarom het Oosterse personage Kyo door een blanke wordt vertolkt, is trouwens ook een raadsel.

Regisseur van dienst is de uit Hong Kong afkomstige Gordon Chan die in China al sinds de jaren tachtig actief is en daar ruim dertig films regisseerde (waarvan ‘Beast Cops’, ‘Fist Of Legend’ (met Jet Li) en ‘Painted Skin’ het hoogst aangeschreven staan) en in 2003 een overstapje waagde naar Hollywood voor de Jackie Chan-komedie ‘The Medailon’. Na deze ‘The King Of Fighters’ heeft hij inmiddels alweer twee nieuwe films geregisseerd. Een bezige bij dus, maar afgaand op deze hobbelige videogameadaptatie zijn we alvast niet geneigd om de rest van zijn oeuvre op onze ‘zeker nog te zien’-lijst te plaatsen.

Simon Couwens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray