Zoeken

The Good Wife, seizoen 3

  • Cinevision.be/nl quoteert The Good Wife, seizoen 3 met een 4/5
  • Regisseur: o.a. Charles McDougall
  • Cast: Julianna Margulies, Matt Czuchry, Archie Panjabi
  • Genre: Drama
  • Duur: 916 minuten
  • Releasedatum DVD: 19-09-2012
  • Distributeur DVD: Universal/Paramount
Bekijk de cover van de film "The Good Wife, seizoen 3"

Met verscheidene nominaties bij de Emmy’s en de Golden Globes én een kijkersdichtheid die (in Amerika) bengelt rond de 13 miljoen kan je gerust stellen dat ‘The Good Wife’ met zijn derde jaargang nog lang niet over zijn piek heen is. Integendeel, net zoals in de twee voorgaande seizoenen vinden de scribenten alweer de perfecte mix tussen (familie)drama en (nu en dan) suspenserijk courtroom drama. Met Julianne Margulies tekent de reeks bovendien voor een underdoghoofdactrice, wier schouders meer dan breed genoeg blijken. In de VS werd de serie voor een vierde seizoen verlengd, bij ons verschijnt de derde reeks eindelijk op dvd.

‘The Good Wife’ is het geesteskind van het koppel Robert King en Michelle King. Robert schreef in de jaren ’80 en ’90 een paar bioscoopscenario’s met wisselend succes (megaflop ‘Cutthroat Island’ en sleeper-thriller ‘Red Corner’ illustreren dat) vooraleer zijn pijlen op het kleinere scherm te richten. Samen met Michelle creëerde hij in 2006 de politiereeks ‘In Justice’ met Kyle MacLachlan, die echter al na één seizoen werd gecanceld. Met ‘The Good Wife’ doen ze het dus ontegensprekelijke een heel stuk beter. En dat mag je letterlijk nemen: met elk seizoen slaagt deze reeks er schijnbaar in enkele niveautreden de hoogte in te gaan.

Centraal staat uiteraard opnieuw Alicia Florrick (Margulies), die op kantoor alles op alles zet om de firma Lockhart/Gardner door een onstuimig jaar te leiden. Hoewel de tijd eindelijk rijp lijkt voor een volwaardige relatie met Will (Josh Charles), klinkt dat in de theorie mooier dan in de praktijk. Ook professioneel staan haar de nodige uppercuts te wachten wanneer haar ex Peter (Chris Noth) samenspant met Alicia’s concurrent Cary (Matt Czuchry). Will loopt het risico geschorst te worden, Diane (Christine Baranski) probeert de hele zaak op wieltjes te houden, Kalinda (Archie Panjabi) doet haar uiterste best om het weer bij te leggen met haar beste vriendin en Eli (Alan Cumming) gaat ook aan de slag bij het advocatenkantoor, tot geregelde ergernis van zijn collega’s.

Origineel kan je de premisse van ‘The Good Wife’ niet noemen, maar wie houdt van goed geschreven juridische series met vrouwvriendelijke insteek komt meer dan aan zijn/haar trekken. De makers houden de verhaallijnen ten allen tijde verrassend en schuwen ook occasionele humor niet – opvallend meer dan in de vorige twee jaargangen. Het gevolg is dat de 22 afleveringen die dit derde seizoen rijk is alweer in een wip voorbij vliegen, en dat je op het einde van de rit nog altijd achterblijft met het gevoel dat je meer wil zien van Alicia’s lotgevallen. Zou het toeval zijn dat die andere vrouwelijke advocate wiens avonturen de dunne lijn tussen drama en comedy bewandelde ook een voornaam had die met een A begon? Alleszins is ‘The Good Wife’ zonder enige twijfel de beste advocatenserie met een vrouw in de hoofdrol sinds ‘Ally McBeal’.

Julianne Margulies heeft zich de rol van Alicia alleszins meer dan eigen gemaakt, en ook in de sterke nevencast vallen geen valse noten te bespeuren. Zoals vaker is het in die bijrollen ook uitkijken naar een waaier terugkerende en gastacteurs, die de show doorgaans van wat extra pit voorzien. Denken we maar aan Michael J. Fox die opnieuw van de partij is als Louis Canning of Martha Plimpton die haar heropwachting maakt in de seizoensfinale, en voor die glansvertolking terecht een Emmy in de wacht sleepte. Kortom, ‘The Good Wife’ blijft fijne acteurstelevisie. Op naar seizoen vier!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray