Zoeken

NCIS: Los Angeles, seizoen 3

  • Cinevision.be/nl quoteert NCIS: Los Angeles, seizoen 3 met een 3/5
  • Regisseur: o.a. Shane Brennan
  • Cast: Chris O'Donnell, LL Cool J, Daniela Ruah
  • Genre: Actie
  • Duur: 1029 minuten
  • Releasedatum DVD: 19-09-2012
  • Distributeur DVD: Universal/Paramount
Bekijk de cover van de film "NCIS: Los Angeles, seizoen 3"

George Clooney mag dan elke gelegenheid te baat nemen om de draak te steken met zijn vleermuisspandex in ‘Batman & Robin’, we kunnen ons voorstellen dat Chris O’Donnell eerder groen lacht met de grapjes van de ‘Up In The Air’-acteur. Clooney’s carrière nam sinds de eeuwwisseling een hoge vlucht, dus kan hij zich dergelijke zelfrelativerende ongein permitteren, maar voor O’Donnell, die Robin vertolkte, betekende de film een negatief kantelmoment. De ster in wording, die mooie projecten als ‘Scent Of A Woman’, ‘The Chamber’ en het nog tamelijk goed onthaalde ‘Batman Forever’ op zijn palmares wist te schrijven, was plots een has-been geworden.

Op een aantal futiele bijrolletjes na besteedde O’Donnell het gros van zijn 2000+-tijd op het kleine scherm. Het afgelopen decennium is al meermaals gebleken dat zulk iets lang niet verkeerd hoeft te zijn, maar zijn optredens in ‘The Practice’ of ‘Grey’s Anatomy’ waren toch niet van die aard om een indruk na te laten. Een nieuw keerpunt – en een positiever dit keer – kwam er echter in 2009, het jaar waarin ‘NCIS: Los Angeles’ voor het eerst op de buis kwam. Met 16 miljoen kijkers was deze spin-off van ‘NCIS’ (wat op zijn beurt ook al een spin-off was van ‘JAG’) een echte kijkbuistopper voor producerende zender CBS, met als gevolg dat vervolgreeksen niet lang op zich lieten wachten. Als bleek dat die de hoge kijkdichtheid moeiteloos wisten aan te houden, was helemaal duidelijk dat dit een blijvertje wordt. Seizoen drie is vanaf heden verkrijgbaar in onze contreien, over de plas wordt afgeteld naar de start van jaargang vier.

Het derde seizoen van ‘NCIS: Los Angeles’ gaat meteen spetterend van start. Het team arriveert in Roemenië om hun bazin en vriendin, Hetty Lange (de onderschatte Oscarwinnares Linda Hunt in een mooie nevenrol), te redden uit de handen van een meedogenloze misdaadfamilie. Hetty’s missie blijkt echter een persoonlijk tintje te hebben, waardoor er een schokkend geheim aan het licht komt over het verleden van teamleider G. Callen (O’Donnell). Dit geheim leidt onder meer tot de eerste samenwerking met Hawaii Five-0 (een omgekeerde crossover vond overigens ook al plaats). Samen proberen ze een wereldwijde pandemie te voorkomen. Met de expertise van ex-Navy SEAL Sam Hanna (LL Cool J), speciaal agent Kensi Blye (Daniela Ruah), LAPD-contactpersoon Marty Deeks (Eric Christian Olsen) en techneuten Eric Beale (Barrett Foa) en Nell Jones (Renée Felice Smith) staat het team bovendien sterker dan ooit tevoren. Dat kan alleen maar spektakel opleveren.

Het warm water wordt door ‘NCIS: Los Angeles’ niet uitgevonden, maar wie in is voor een goeie police procedural die thematisch buiten de lijntjes kleurt (het militaire ‘NCIS’-bloed stroomt uiteraard ook door de plotaderen), zit wel meteen weer goed voor 23 afleveringen spannende wegkijktelevisie. De intriges zijn clever genoeg om je aan het puzzelen te laten slaan en door de hoge productiewaarden zien de episodes er stuk voor stuk uit als minipolitiethrillers, die je met gemak op het grote scherm zou kunnen loslaten. Chris O’Donnell bewijst zich prima in zijn sas te voelen en krijgt prima weerwerk van de nochtans niet van veel acteertalent overlopende LL Cool J. Maar als voormalig Navy SEAL is hij natuurlijk wel slim/geloofwaardig gecast. Nieuwe zieltjes zal dit derde seizoen wellicht niet winnen, maar wie de voorgaande jaargangen kon smaken, moet zeker ook deze box in huis halen.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray