Zoeken

The Cold Light Of Day (Blu-ray)

  • Cinevision.be/nl quoteert The Cold Light Of Day (Blu-ray) met een 1/5
  • Regisseur: Mabrouk El Mechri
  • Cast: Henry Cavill, Bruce Willis, Sigourney Weaver
  • Genre: Actie
  • Duur: 90 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 14-11-2012
  • Distributeur Blu-ray: Entertainment One
Bekijk de cover van de film "The Cold Light Of Day (Blu-ray)"

Nog een geluk dat deze film geen maatstaf is voor de carrières van Bruce Willis, Sigourney Weaver en Henry Cahill. Of het zou er niet goed hebben uitgezien voor John McClane, Ellen Ripley of de nieuwe Clark Kent. Dit drietal komt er – net als de rest van de cast trouwens – maar bekaaid vanaf in wat een misschien wel een van de minst opwindende actiethrillers van de laatste jaren is. Het is zowaar een wonder dat er voor Nicolas Cage geen plaats was in de cast. Je kan je afvragen waarom Willis en Weaver voor deze prent tekenden. Misschien dat het vooruitzicht van een paar weken vakantie in Spanje, waar ‘The Cold Light Of Day’ volledig werd opgenomen, meespeelde in hun beslissing. 

Will Shaw (Cavill, eerder te zien in ‘Immortals’ en volgend jaar het boegbeeld in Zack Snyders ‘Superman’-reboot ‘Man Of Steel’) arriveert tijdens de begingeneriek in Spanje. Niet met zijn volle goesting zo blijkt, maar hij is nu eenmaal verplicht om een paar vakantiedagen door te brengen in het gezelschap van zijn vader Martin (Bruce Willis), zijn moeder (Caroline Goodall), zijn jongere broer en diens lief. Dat het niet botert tussen Will en zijn pa is al meteen duidelijk. Wanneer Will telefonisch te horen krijgt dat zijn bedrijf in San Francisco failliet is gegaan, wordt de verstandhouding er niet beter op. Na een banale woordenwisseling op het familiejacht zwemt Will naar de kust. Wanneer hij wil terugkeren naar de boot, blijkt iedereen verdwenen.

Will probeert de hulp van de lokale politie in te schakelen om zijn in de mist opgegane familieleden te vinden, maar die hoop blijkt ijdel. Wanneer ze Will zelfs willen arresteren, slaat hij op de vlucht. Geen slechte beslissing zo blijkt, want al snel duikt papa Willis op, en die heeft verrassend nieuws voor zijn zoon. Blijkt immers dat hij een verdoken CIA-agent is, en dat zijn tegenstanders jacht maken op een koffer. Zolang die niet is overhandigd, blijft de rest van de Shaw-familie gegijzeld. Tijdens de jacht op de koffer blijkt dat het zaakje stinkt (net als het scenario trouwens), en het duurt niet lang voor Will er alleen voor staat. Of kan hij toch vertrouwen op de hulp van Jean Carrack (Sigourney Weaver), een collega van zijn vader die al dan niet weet waar de koffer is? En wat is de inhoud ervan? Allemaal vragen die binnen het anderhalfuur worden beantwoord. De echte vraag is of er veel gegadigden zullen zijn om samen met Will op zoek te (blijven) gaan naar de waarheid. Een actieprent zonder noemenswaardige spanning of interessante personages is voor velen waarschijnlijk een brug te ver.

Opvallend is dat deze smaakloze prent het Amerikaans debuut is van de Frans-Tunesische regisseur Mabrouk El Mechri. Die naam zegt je op het eerste zicht misschien niets, maar de man heeft al een paar films in zijn thuisland afgeleverd en kreeg een aantal jaar terug nogal wat lovende woorden voor de tongue-in-cheek autobiografie ‘JCVD’ waarin hij bewees dat Jean-Claude Van Damme meer kon dan enkel maar in hersenloze actiebrokken aan te treden. El Mechri mag dan wel het beste hebben gehaald uit onze landgenoot, veel invloed op Willis, Weaver en Cahill heeft hij alvast niet gehad. Vooral Willis slaapwandelt door zijn rol en de ongeïnteresseerde blik van Cahill spreekt ook boekdelen. Wie tuk is op de twaalfde film uit het dertiende dozijn van het zevende knoopsgat zal zich niet vervelen met ‘The Cold Light Of Day’.

Simon Couwens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray