Zoeken

De-Lovely

  • Cinevision.be/nl quoteert De-Lovely met een 2/5
  • Regisseur: Irwin Winkler
  • Cast: Kevin Kline, Ashley Judd, Jonathan Pryce
  • Genre: Musical
  • Duur: 126 minuten
  • Releasedatum: 03-11-2004
  • DVD: 21-03-2007
  • Distributeur: 20th Century Fox
  • DVD: 20th Century Fox HE
Bekijk de cover van de film "De-Lovely"

Bijna zestig jaar geleden stal Cary Grant de show in ‘Night And Day’, nu is het de beurt aan Kevin Kline in ‘De-Lovely’, een prent die hetzelfde thema aansnijdt, namelijk het leven van Cole Porter. Zij het dat intussen de wereldberoemde componist het tijdelijke voor het eeuwige heeft gewisseld en regisseur Irwin Winkler bijgevolg niet met een open einde hoeft te stoppen. In ‘De-Lovely’ maken we kennis met Porter op het moment dat hij kennismaakt met z’n toekomstige vrouw Linda (Ashley Judd). De rest van ’s mans bewogen leven wordt verteld aan de hand van een musical, onder een regie van Gabe (Jonathan Pryce), die wordt bijgestaan door de geest van Cole Porter.

‘De-Lovely’ hangt vrijwel uitsluitend aaneen van belabberde, nietszeggende dialogen, die telkens maar een aanleiding vormen om een nieuw liedje in te zetten. Zo worden al Porters bekende nummers er op een goede twee uur doorgehaspeld, maar komen we in sé vrij weinig essentiële informatie te weten. Enkel het feit dat Porter ook seksuele relaties had met mannen en dat hij op de top van z’n carrière een ongeval had tijdens het paardrijden wordt in het breed uitgesmeerd. De verschillende nummertjes worden gebracht door een hele reeks celebrities. Zo herkennen we onder andere Robbie Williams in een opvallend ingetogen optreden, Alanis Morissette die een swingende heupzwaaier ten beste geeft, Sheryl Crow met een lang aanslepende ronduit slechte plakker en Elvis Costello met een sterke versie van ‘Let’s Misbehave’.

Ook Kline zelf zingt enkele korte liedjes, maar laat hiermee geen blijvende indruk na. Ondanks ’s mans overtuigende acteerprestatie, is ‘De-Lovely’ maar een kabbelende, onpersoonlijke, zielloze en totaal overbodige musical, die uitsluitend te interpreteren valt als ode aan Cole Porter. Maar dan zullen de fans toch meer gediend zijn met een ‘best of’-cd!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray