Zoeken

Desperate Hours

  • Cinevision.be/nl quoteert Desperate Hours met een 3/5
  • Regisseur: Michael Cimino
  • Cast: Mickey Rourke, Anthony Hopkins, Elias Koteas
  • Genre: Thriller
  • Duur: 105 minuten
  • Releasedatum DVD: 01-12-2004
  • Distributeur DVD: 20th Century Fox HE
Bekijk de cover van de film "Desperate Hours"

Tien jaar na z’n historische flop ‘Heaven’s Gate’, beleefde regisseur Michael Cimino een lichte opflakkering met ‘Desperate Hours’, een remake van de gelijknamige Humphrey Bogart-klassieker.

Michael Bosworth (Mickey Rourke), een gevaarlijke crimineel die tegen een levenslange gevangenisstraf aankijkt, beraamt een ingenieus ontsnappingsplan samen met z’n advocate annex vriendin Nancy (Kelly Lynch). Eenmaal uit het gerechtsgebouw ontsnapt, vlucht Michael met z’n broer Wally (Elias Koteas) en Albert (David Morse). Hij besluit echter op Nancy te wachten alvorens de grens over te steken en neemt z’n intrek in een alleenstaande villa, toebehorend aan zakenman Tim Cornell (Anthony Hopkins) en z’n familie.

‘Desperate Hours’ is een spannende, vakkundig opgebouwde kat-en-muisthriller, waarin vooral de psychologische strijd tussen de twee hoofdrolspelers centraal staat. De dialogen zijn onderhoudend en de verschillende plotwendingen grotendeels geloofwaardig, met uitzondering van de uitzinnige, clichématige finale. Cimino regisseert heel beheerst en lardeert z’n prent met voldoende zenuwslopende situaties zonder zich daarbij te beroepen op uitvoerige pathosmomenten. Mickey Rourke voelt zich duidelijk in z’n sas als gentlemencrimineel, terwijl Anthony Hopkins voor één van de weinige keren in z’n carrière een redelijk introvert personage vertolkt. Ook de bijrollen, opgevuld met bekende koppen als Mimi Rogers, Elias Koteas, David Morse en Lindsay Crouse, zijn zorgzaam gekozen en dragen bij tot het welslagen van deze standaardthriller. ‘Desperate Hours’ is niet memorabel, maar staat beslist garant voor anderhalf uur deskundig in beeld gebracht entertainment!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray