Zoeken

Breaking Bad, seizoen 3 & 4 (Blu-ray)

  • Cinevision.be/nl quoteert Breaking Bad, seizoen 3 & 4 (Blu-ray) met een 5/5
  • Regisseur: o.a. Bryan Cranston, Vince Gilligan, ...
  • Cast: Bryan Cranston, Aaron Paul, Giancarlo Esposito, Anna Gun
  • Genre: Misdaadthriller
  • Duur: 1178 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 22-05-2013
  • Distributeur Blu-ray: Sony Pictures HE
Bekijk de cover van de film "Breaking Bad, seizoen 3 & 4 (Blu-ray)"
Aan afkicken zijn we nog lang niet toe, merkten we op in onze recensie van het tweede seizoen van ‘Breaking Bad’, maar dat belette distributeur Sony niet om ons een stevige cold turkey te bezorgen. Zo hebben we maar liefst twee jaar moeten wachten op verse stash. Liefhebbers van de tragische, komische en ook retespannende capriolen van scheikundeprofessor gone bad Walter White mogen echter eindelijk opnieuw juichen. Met de releases van jaargangen drie én vier kunnen ze zich alweer 26 afleveringen lang onderdompelen in het aan het geniale brein van Vince Gilligan ontsproten universum, waarin huwelijkscrisissen en duivelse deals met malafide Mexicaanse kartels hand in hand gaan.

Om maar te zeggen dat Walter (nog steeds briljant vertolkt door Bryan Cranston) opnieuw voor de nodige hete vuren komt te staan. Met zijn gezondheid mag het dan steeds de betere kant opgaan – de kanker is stabiel –, privé loopt niet alles van een leien dakje. Nu Skyler (Anna Gunn) met zekerheid ontdekt heeft dat Walter zijn fortuinen op malafide wijze bijeen vergaard heeft, wil ze van hem scheiden. Ook met schoonbroer Hank (Dean Norris) onderhoudt Walter een dubieuze relatie. In zijn job als DEA-agent maakt zijn zwager immers jacht op drug lord Heisenberg, uiteraard niet wetende wie er achter dat pseudoniem schuilgaat.

Professioneel moet Walter er ook het hoofd bijhouden. Hij besluit in zee te gaan met de Chileense topcrimineel Gus Fring (Giancarlo Esposito), voor wie hij – samen met partner in crime Jesse – als crystal meth-producent aan de slag gaat. De agenda van Gus blijkt echter niet altijd goed afgestemd op die van Walter, waardoor die laatste een paar heikele beslissingen moet nemen die zijn leven en dat van Jesse garanderen. Gus op zijn beurt wordt bijgestaan door <i>cleaner</i> Mike (Jonathan Banks), terwijl Walter hulp inroept uit zeer onverwachte hoek. Welke die is, laten we je liever zelf ontdekken.

Men zou van goede huizen moeten komen om seizoen twee te overtreffen, dachten we destijds, maar toen wisten we natuurlijk nog niet welke richting scenarist en bedenker Gilligan met zijn verhaal zou opgaan. Zo deed de introductie van de door Giancarlo Esposito met panache én humor vertolkte kingpin Gus Fring aan het einde van seizoen twee dienst als prelude voor twee geniale seizoenen, waarin haast elke aflevering tegen het vijfsterrenniveau aanschurkt. Bryan Cranston als Walter blijft natuurlijk onze favoriet (de man verdient elke Emmy en Golden Globe in de jaren waarin ‘Breaking Bad’ op het kleine scherm te zien was), maar Esposito is een verdienstelijke tweede. Verder blijft ook Aaron Paul groeien in zijn rol als Jesse, net zoals de belevenissen van Hank (die in reeks drie een wel erg ingrijpende verandering in zijn leven doormaakt) en gladde advocaat Saul (Bob Odenkirk) onversneden toptelevisie opleveren.

Hoogtepunten aanduiden in jaargangen drie en vier is dus haast onmogelijk, al mogen de laatste vijf episodes van seizoen vier wel ‘Breaking Bad’ op zijn best genoemd worden. Al de zorgvuldig opgebouwde verhaallijnen komen samen in wat een epische finale voor de volledige serie zou kunnen zijn. Maar desondanks smaakt het naar meer. Afkicken is voorlopig nog niet aan de orde, maar de resterende dosis is wel niet groot meer. Zo zal het vijfde seizoen (met zestien episodes extra lang) het allerlaatste zijn. Vanaf volgend jaar zullen we dus op zoek moeten gaan naar een andere drug, maar zolang Walter blijft koken, kijken wij gekluisterd toe.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray