Zoeken

Deuce Bigalow: European Gigolo

  • Cinevision.be/nl quoteert Deuce Bigalow: European Gigolo met een 1/5
  • Regisseur: Mike Bigelow
  • Cast: Rob Schneider, Eddie Griffin, Jeroen Krabbé
  • Genre: Komedie
  • Duur: 83 minuten
  • Releasedatum: 24-08-2005
  • DVD: 20-04-2006
  • Distributeur: Sony Pictures Releasing
  • DVD: Sony Pictures HE
Bekijk de cover van de film "Deuce Bigalow: European Gigolo"

‘Deuce Bigalow: Male Gigolo’ iemand? Hier en daar hoor je zeker een paar stemmen opgaan van mensen, die zes jaar na dato nog steeds geteisterd worden met nachtmerries of die sindsdien verslaafd zijn aan migrainepillen. Één van de slechtste komedies van het laatste decennium blijkt zelfs nog een eufemisme te zijn om Rob Schneiders egoproject te omschrijven. Net nu we dachten dat Tinseltown z’n laagste punt reeds bereikt heeft, trakteert de florerende, maar duidelijk inspiratieloze filmindustrie ons op ‘Deuce Bigalow: Europeon Gigolo’, een - jawel! - vervolg op die onvergetelijke klucht uit 1999.

Dit keer verplaatst de actie zich naar Amsterdam, alwaar Deuce Bigalow door z’n voormalige pooier TJ (Eddie Griffin) in verleiding wordt gebracht z’n oude beroep weer op te pakken. Door een samenloop van omstandigheden raakt TJ betrokken bij een reeks moorden op Europese upper class gigolo’s. Het is aan Deuce om de naam van z’n beste vriend te zuiveren.

Rob Schneider is nog steeds even ergerlijk als we van hem gewoon zijn, terwijl Eddie Griffin een nieuw dieptepunt in z’n niet eens zo mooie carrière vestigt. Maar de meest opmerkelijke verschijning is ongetwijfeld die van Jeroen Krabbé, één van de grootste acteurs in Nederland, die bovendien internationaal succes verworven heeft. Niet alleen komt de brave man weinig overtuigend over, zit hij opgezadeld met een leeg en karikaturaal personage, maar bovendien wordt hij verplicht monologen te debiteren als ’My penis has exploded!’ of ’I wanted to be a gigolo’. Toen we dachten dat we alles wel gezien hadden, passeerden bovendien ook nog een vrouw met een holte in haar hals of een vrouw met een penis op de plaats van haar neus de revue.

‘Deuce Bigalow: European Gigolo’ roepen wij bij deze dan ook uit tot winnaar in de categorie ‘meest smaakloze film aller tijden’. Wat nog het meest opvalt aan deze uit walgelijke humor opgetrokken film is dat de prent kinderen niet toegelaten is in de Belgische cinemazalen. Het blijkt de enige, maar beslist effectieve manier om het jonge publiek van dergelijke ongein verwijderd te houden.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray