Zoeken

Here Comes The Boom (Blu-ray)

  • Cinevision.be/nl quoteert Here Comes The Boom (Blu-ray) met een 2/5
  • Regisseur: Frank Coraci
  • Cast: Kevin James, Salma Hayek, Henry Winkler
  • Genre: Komedie
  • Duur: 105 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 03-06-2013
  • Distributeur Blu-ray: Sony Pictures HE
Bekijk de cover van de film "Here Comes The Boom (Blu-ray)"
Als regisseur moeten zeggen dat het magnum opus op je cv ‘Around The World In 80 Days’ is (en dan hebben we het niet over de versie uit 1956): dat is het lot van Frank Coraci. Behalve die ene keer toen hij eens uit de band mocht springen (en zelfs toen maar een matige film afleverde) staat zijn curriculum vol met titels die hij of met Adam Sandler (‘The Waterboy’, ‘The Wedding Singer’, ‘Click’) of met Kevin James (‘Zookeeper’, ‘Here Comes The Boom’) draaide. Voor zij die graag statistieken bij houden: in 2014 levert Coraci opnieuw een Adam Sandler-titel af met ‘Blended’. 

Net als Sandler is James een komiek die te nemen of te laten is. Het succes van beide heren (vooral in Amerika dan) toont alvast dat ze genoeg fans hebben om hen nog wel even aan de slag te houden. Samen waren ze trouwens te zien in onder meer ‘You Don’t Mess With The Zohan’, ‘I Now Pronounce You Chuck And Larry’, ‘Grown Ups’ en de sequel ‘Grown Ups 2’ die later dit jaar nog wordt uitgebracht. Titels die allemaal werden geregisseerd door Dennis Dugan, die andere huisregisseur uit de Sandler-James stal. 

Maar genoeg titel- en naamgegooi: jullie willen natuurlijk weten of ‘Here Comes The Boom’ genoeg grappen, grollen en levenswijsheden bevat om anderhalfuur lang in de zevende humorhemel te zijn. Niet echt eigenlijk, tenzij voor wie een boon heeft voor de (toilet)humor van Kevin James en/of Adam Sandler. De fanclub mag zich hier immers zonder schroom uitleven: niet alleen werkte James samen met een van zijn huisregisseurs, hij schreef en produceerde ook mee aan de film en mag dus als een van de drijvende krachten van dit project worden beschouwd.

Scott Voss (James) was ooit een talentvol worstelaar op universiteitsniveau. Op zijn tweeënveertigste is hij een met burn out kampende biologieleraar op een middelbare school. Die op sterven na dood is zelfs: door besparingen staat muziekleraar Marty (Henry Winkler) op het punt ontslagen te worden. Scott besluit daar een stokje voor te steken door zijn zinnen te zetten op het prijzengeld dat hij kan verdienen door als mixed artial marts vechter deel te nemen aan de Ultimate Fighting Championship-competitie. Iets zegt ons dat Kevin James heel misschien het idee voor dit scenario kreeg na het zien van Gavin O’Connors ‘Warrior’ waarin een leraar na zijn uren eveneens het actiecanvas betrad om geld bij elkaar te knokken. Edoch dit terzijde. Tussendoor wordt Kevin James nog verliefd op de verpleegster Bella (Salma Hayek, aan James blijven kleven na ‘Grown Ups’) en zorgt hij ervoor dat een van zijn studentes haar droom om muzikante te worden niet moet opgeven onder druk van haar weinig begrijpende vader. 

Voor wie het nog niet in de smiezen had: weinig nieuws onder de zon in deze op veilig spelende prent die zowel de emoties als de humor breed uitsmeert, en weinig (om niet te zeggen geen) kaas heeft gegeten van subtiliteit. Niet dat iemand die hier zal verwachten, maar het kan geen kwaad om te hopen dat een formulefilm toont toch iets meer in zijn mars kan hebben dan enkel maar slaafs de formule te volgen. ‘Here Comes The Boom’ is alvast niet die film. Integendeel. 

Simon Couwens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray