Zoeken

Dexter, seizoen 7

  • Cinevision.be/nl quoteert Dexter, seizoen 7 met een 3/5
  • Regisseur: o.a. John Dahl, Steve Shill, Stefan Schwartz
  • Cast: Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, Julie Benz
  • Genre: Thriller
  • Duur: 600 minuten
  • Releasedatum DVD: 25-09-2013
  • Distributeur DVD: Universal/Paramount
Bekijk de cover van de film "Dexter, seizoen 7"
Aan alle liedjes komt een eind, zelfs aan dat van Dexter Morgan. De plaat is nog niet helemaal ten einde, daar het gaatje pas wordt bereikt aan het einde van seizoen acht. Die finale reeks is in Amerika eind september aan zijn ontknoping toe, en het enige dat wij mogen, willen en kunnen vrijgeven is dat Charlotte Rampling er een belangrijke bijrol in speelt. Als aanloop naar het eindpunt knijpt deze gelauwerde misdaadreeks het adrenaline-infuus alvast verder open. Een goede zaak, al slaagt ‘Dexter’ er opnieuw niet in om de impact en klasse van ‘het John Lithgow-jaar’ te evenaren. Zelfs als het een afscheid in schoonheid wordt, blijft de kans reëel dat de grootste schoonheid in het midden zat.  

Dusver lukte het Dexter (Michael C. Hall) om zijn dubbele identiteit als seriemoordenaar verborgen te houden voor zijn collega’s van de Miami Metro Homicide. Op het eind van seizoen zes werd hij echter betrapt toen hij op het punt stond om doomsday killer Travis Marshall naar de eeuwige jachtvelden te sturen. Door zijn zus Debra (Jennifer Carpenter) dan nog wel. Daar haar vermoorden niet echt een optie is, ziet Dexter zich verplicht om alles op te biechten. Geen wonder dat Debra met een knoert van een dilemma rondloopt. Zeker als haar broer haar in zijn instinctieve moordplannen wil betrekken. Dexter wordt ook van een andere kant geviseerd: LaGuerta (Lauren Velez) komt hem eveneens op het spoor, en in tegenstelling tot Debra is zij niet van plan om de andere kant op te kijken.

De verhaalscharnier van het zesde seizoen loopt met andere woorden naadloos verder in het zevende, al is er uiteraard ruimte voor nieuwe plotlijnen. Zoals die rond de Oekraïense maffia. Een zaak die aan het rollen gaat nadat inspecteur Anderson wordt neergeschoten nadat die op het punt stond een lijk in een autokoffer te ontdekken. Dexter brengt vervolgens de Oekraïense dader om, en krijgt nadien af te rekenen met maffiabaas Isaak Sirko (Ray Stevenson) die naar Miami afzakt om uit te zoeken wat er met zijn verdwenen bendelid gebeurde.  

Passeren verder de revue: ene George Novikov (Jason Gedrick) wiens kerfstok eveneens nader onderzoek vraagt, en Hannah McKay (Yvonne Strahovski, de vrouwelijke hoofdrolspeelster uit de actiereeks ‘Chuck’), een dame met een mysterieus verleden die Miami Metro vraagt om een oude moordzaak te heropenen. Ze verzeilt in een relatie met Dexter, die eens te meer een vrouw in zijn leven toelaat en daardoor misschien niet altijd even alert is als eigenlijk zou moeten. Voeg daar nog een rits andere verwikkelingen bij en het is duidelijk dat ‘Dexter’ in afleveringen 73 tot en met 84 nog steeds heel wat hooi op de vork heeft liggen. Naast de scenariolijnen die netjes worden afgerond, wordt er voor de overkoepelende plot duidelijk naar ‘closure’ toegewerkt. 

De makers van ‘Dexter’ blijven trouw aan de formule die de reeks succesvol maakte. Geen abracadabrastunts die het geheel in een onverwachte richting sturen met andere woorden, maar een verderzetting van het beproefde recept. Met een cast die na al die tijd strak op elkaar is ingespeeld, levert dat opnieuw (licht) verslavend kijkvoer op. Michael C. Hall is eens te meer in optima forma als het titelpersonage en toont na zeven jaar nog geen tekenen van metaalmoeheid. De verhaalkronkels hier en daar wel, vandaar dat de laatste rechte lijn eigenlijk mooi op tijd komt. En daar deze worp van twaalf afleveringen alweer met knallers van cliffhangers eindigt, is het alvast uitkijken naar het konijn in de afsluitende hoed.

Simon Couwens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray