Zoeken

Die Hard 2: Die Harder

  • Cinevision.be/nl quoteert Die Hard 2: Die Harder met een 2/5
  • Regisseur: Renny Harlin
  • Cast: Bruce Willis, Bonnie Bedelia, William Sadler
  • Genre: Actie
  • Duur: 124 minuten
  • Releasedatum DVD: 03-10-2001
  • Distributeur DVD: 20th Century Fox HE
Bekijk de cover van de film "Die Hard 2: Die Harder"

Twee jaar na het immens succesvolle ‘Die Hard’, kon een vervolg niet uitblijven. McTiernan koos voor ‘The Hunt For Red October’ en moest de regiestoel doorgeven aan Renny Harlin, toen bekend van B-titels als ‘Prison’ en ‘A Nightmare On Elm Street 4’. Hoewel Harlin zijn uiterste best doet er iets van te maken, Bruce Willis nog steeds voldoende uitstraling heeft en ironische one-liners spuit en het scenario opnieuw afkomstig is van Steven De Soeza, is ‘Die Hard 2: Die Harder’ heel wat minder dan zijn legendarische voorganger.

We schrijven opnieuw de kerstperiode. John McClane (Bruce Willis) wacht op z’n vrouw (Bonnie Bedelia) op de luchthaven van Washington. Daar merkt hij - beroepsmisvorming! - enkele sinistere figuren op, die alles in het werk stellen om de controle over de vlieghaven over te nemen. Daar hij in burger is, geeft hij de informatie door aan de lokale politiedienst. Deze nemen hem echter niet serieus, waardoor McClane genoodzaakt is zich zelf met de zaken te bemoeien. Zeker wanneer zijn vrouw zich in één van de arriverende vliegtuigen bevindt.

Het verhaaltje is veel belachelijker dan zijn voorganger en ook is er veel minder spanning waarneembaar. Opnieuw pakt de film uit met enkele sensationele actiescènes (de achtervolging in de sneeuw is een hoogtepunt!), maar er heerst geen uniformiteit in deze filmische bombast. De film voelt veel afstandelijker en de verhaallijn veel meer verkapt en onsamenhangend. Bruce Willis doet zijn uiterste best om de film te redden, maar kan jammer genoeg niet beletten dat de kijker na ‘Die Hard 2’ een beetje op z’n honger blijft zitten. De sporadische topmomenten staan immers in de schaduw van de tegenvallende prestaties van de criminelen van dienst en de fletse finale!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray