Zoeken

Welcome To The Jungle

  • Cinevision.be/nl quoteert Welcome To The Jungle met een 3/5
  • Regisseur: Rob Meltzer
  • Cast: Jean-Claude Van Damme, Adam Brody, Rob Huebel
  • Genre: Komedie
  • Duur: 90 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 26-02-2014
  • Distributeur Blu-ray: Universal Pictures
Bekijk de cover van de film "Welcome To The Jungle"
Grote volksverhuizingen brengt Jean-Claude Camille François Van Varenberg al lang niet meer op de been, maar afgeschreven is onze internationale spierbundeltrots geenszins. Niet alleen was Sylvester Stallone zo vriendelijk om hem een sleutelrol te bezorgen in het testosteronspektakel ‘The Expendables 2’, ook de ‘Universal Soldier’-franchise bleef – zij het binnen de contouren van de dvd- en blu-raymarkt – op de kracht van zijn naam levensvatbaar. En in ‘Welcome To The Jungle’ mag hij zelfs duchtig de bicepsdraak steken met zijn eigen status van wereldster. Zij het op een minder originele manier dan met ‘JCVD’ destijds.

Een van de producers van deze ‘Welcome To The Jungle’ is Justin Kanew, de zoon van Jeff Kanew. Een naam die jarentachtigfreakjes wel zullen kennen als regisseur van onder meer ‘Revenge Of The Nerds’, ‘Gotcha’ en ‘Tough Guys’. Geen grens- en tijdoverschrijdende klassiekers, maar films die best garant staan voor negentig minuten ongecompliceerde fun, weliswaar enkel te nuttigen op een moment dat je geen jota bekommerd bent om cinefiele meerwaarde. Een vlag die ook de lading van deze komedie dekt: de appel is ten huize Kanew blijkbaar niet ver van de boom gevallen. 

Afgaand op de teneur van de eerst tien minuten van ‘Welcome To The Jungle’, wordt alvast niet onmiddellijk de indruk gewekt dat dit een film is waarin Van Damme kan in opduiken. De aftrap heeft immers meer weg van een gezapige sitcom waarin de tribulaties in een reclamebureau centraal staan. CEO Dennis ‘president Palmer’ Haysbert vat het lumineuze idee op om zijn werknemers een weekend op teambuilding te sturen. Niet naar het dichtstbijzijnde curling- of subtropisch zwemparadijs, maar wel naar een stuk ongerepte wildernis op een afgelegen eiland. En dat onder toezicht van ene Storm Rotchild (Van Damme dus) die als geoefend militair en krachtpatser de juiste man op de juiste plaats zou moeten zijn om de collega’s de juiste brug te laten maken. 

Makkelijker gezegd dan gedaan, zo blijkt. Om te beginnen is er irritante etter Phil (Rob Huebel) die er alles aan doet om iedereen naar zijn pijpen te laten dansen en zichzelf al op de CEO-stoel ziet zitten. Favoriet slachtoffer is de bedeesde nieuwkomer Chris (Adam ‘The O.C.’ Brody) die in zowat alles Phils meerdere is, en net daarom zijn geliefkoosde pispaal. Wanneer Storm door een onvoorzien jammerlijk voorval met een ‘a noble jungle brother’ buiten strijd raakt, barst de strijd om het leiderschap tussen Phil en Chris los. En ontstaan er twee kampen in wat zich nog het best laat bekijken als een sardonische seniorversie van William Goldings ‘Lord Of The Flies’.

Laat ons een gestreepte kat maar een gestreepte kat noemen: een goede film is ‘Welcome To The Jungle’ niet. Maar het is wel een verrassend entertainende. De grappenratio ligt hoog, het gros van de vertolkingen is geïnspireerd en regisseur Rob Meltzer houdt het tempo strak en snedig. En ja, Van Damme voelt perfect de toon van de prent aan. Degenen die dusver zijn gevoel voor komische timing nog niet hadden opgemerkt, zullen – binnen de grenspalen van het Z-filmlandschap weliswaar – gniffelend moeten toegeven dat onze J.C. het er hier meer dan aardig vanaf brengt. ‘Welcome To The Jungle’ een aangename verrassing noemen is misschien wat teveel van het goede, maar het kijkt hoe dan ook lekkerder weg dan de opzet/korte inhoud laten vermoeden.

Simon Couwens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray