Zoeken

A Dirty Shame

  • Cinevision.be/nl quoteert A Dirty Shame met een 2/5
  • Regisseur: John Waters
  • Cast: Tracey Ullman, Johnny Knoxville, Chris Isaak
  • Genre: Komedie
  • Duur: 89 minuten
  • Releasedatum: 29-06-2005
  • DVD: 25-05-2006
  • Distributeur: Belga Films
  • DVD: Universal Pictures
Bekijk de cover van de film "A Dirty Shame"

Er is een tijd geweest dat John Waters geen film kon maken of iedereen sprak er schande over. De provocateur van weleer heeft in de loop der jaren echter bewezen niet altijd rebelse producties te verwezenlijken; ‘Cry Baby’ en ‘Serial Mom’ zijn ingetogen films, die zelfs door het overgrote publiek gesmaakt werden. Dat ie z’n wilde haren toch niet helemaal verloren heeft, bewijst hij met ‘A Dirty Shame’, een hypervulgaire, brutale en vooral weinig fijnzinnige sekskomedie, waarvoor hij bovendien het scenario schreef.

Wanneer de seksgoeroe Ray Ray (Johnny Knoxville) z’n intrede maakt in een sympathiek middenstandsdorpje, heeft hij als voornaamste missie de mensen aan het seksen te krijgen. Wanneer Sylvia Stickles (Tracey Ullman), een op en top brave burger, een hersenschudding oploopt tijdens een verkeersongeval, ondergaat ze een merkwaardige metamorfose: ze verandert in een dubbelzinnige, perverse persoonlijkheid met een ongeziene fascinatie voor orale seks. Samen met Ray Ray en diens gezanten zet ze het eens zo vredige dorpje in rep en roer.

‘A Dirty Shame’ kent een hels tempo, waarin Waters achtereenvolgens al dan niet belegen grappen en de meest uitzinnige liedjes ten berde brengt. Hoewel alles rond seks draait, krijgen we bitterweinig bloot te zien en focust Waters zich grotendeels op het verbale aspect. Sommige woordspelingen zijn best geinig, maar als we al tien keer dezelfde grap in een andere variatie gehoord hebben, kunnen we niet anders dan besluiten dat ook Waters’ fantasie niet eindeloos is. ’s Mans idee om deze bonte komedie op te hangen aan het skelet van een traditionele zombiefilm is een briljante vondst, maar verder heeft hij niet voldoende in huis om daar een interessante film van amper anderhalf uur aan vast te knopen. Tracey Ullman voelt zich duidelijk prima in haar sas en heeft een patent op excentrieke films. Ook met ‘A Dirty Shame’ weet ze een bijzonder exemplaar aan haar palmares toe te voegen. Ze wordt bijgestaan door een nogal magere Chris Isaak (jawel, de wereldberoemde zanger!) en een freakende Johnny Knoxville. ‘A Dirty Shame’ bevat geslaagde momenten, maar voelt in z’n geheel aan als een te lang uitgevallen sketch.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray