Zoeken

Anchorman 2: The Legend Continues (Blu-ray)

  • Cinevision.be/nl quoteert Anchorman 2: The Legend Continues (Blu-ray) met een 2/5
  • Regisseur: Adam McKay
  • Cast: Will Ferrell, Steve Carell, Paul Rudd, Christina Applegate
  • Genre: Komedie
  • Duur: 115 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 04-06-2014
  • Distributeur Blu-ray: Universal Pictures
Bekijk de cover van de film "Anchorman 2: The Legend Continues (Blu-ray)"
Over smaak valt niet te twisten. Wat voor de een het summum van hemels manna is, ziet een ander liefst zo snel mogelijk in de beerput van de vergetelheid verdwijnen. Dat is ook zo binnen de krijtlijnen van de Hollywoodkomedie, zeker als er een ‘fout’ randje aankleeft. Van ‘National Lampoon’s Animal House’ over ‘Porky’s’ en ‘American Pie’ tot zowat de volledige backcatalogus van Judd Apatow… voor- en tegenstanders zijn in even grote getale te vinden. Wat evenzeer geldt voor ‘Anchorman’, een komedie uit 2004 die op het eerste zicht onder de radar bleef, maar zich inmiddels wist te verzekeren van een heuse groep fervente supporters. Een sequel kon dus niet uitblijven.

‘Anchorman: The Legend Of Ron Burgundy’ is het geesteskind van Will Ferrell (die de titelrol voor zijn rekening neemt) en regisseur Adam McKay. Beiden zijn terug aan boord voor de sequel. Zijn eveneens opnieuw van de partij: Steve Carell, Paul Rudd, David Koechner en Christina Appleate. Eigenlijk zo’n beetje iedereen van de centrale cast. ‘Anchorman 2: The Legend Continues’ speelt zich af eind jaren zeventig, begin jaren tachtig. Ron Burgundy, nog steeds een even flamboyante als eigenzinnige nieuwslezer, werkt samen met zijn echtgenote Veronica (Applegate) als ankerduo bij een tv-station in New York. Netwerkbaas Mack Tannen (cameo van Harrison Ford) ziet het echter anders: hij ontslaat Ron en promoveert Veronica. Een mentale klap waar Ron niet tegen bestand is: zijn huwelijk is op slag over en uit en hij keert terug naar San Diego. Waar hij het op professioneel vlak onder meer probeert als presentator van de dolfijnenshow in Sea World.

Redding lijkt er te komen van ene Freddie Shapp (Dylan Baker). Die wil een nieuwszender oprichten die vierentwintig uur op vierentwintig live nieuws brengt: GNN (Global News Network). De gelijkenis met een bestaande nieuwszender is in dit geval niet toevallig. Burgundy mag een van de presentatoren worden, en krijgt bovendien de kans om zijn vroegere collega’s in te huren. Samen met Champ (Koechner), Brian Fantana (Rudd) en Brick (Carell) is hij helemaal klaar om via GNN nieuws op het scherpst van de snee te brengen. Aan rivalen geen gebrek: zo botert het niet tussen het laatavondteam van Burgundy en de hippe primetimepresentator Jack Lime (James Marsden). De onorthodoxe aanpak van Burgundy (nieuws brengen dat de mensen willen horen in plaats van het nieuws dat ze moeten horen) slaat aan, hetgeen de rivaliteit met Lime de hoogte injaagt. Het succes van Burgundy’s programma slaat een bres in zijn vriendschap met zijn makkers, en ook een eventuele verzoening met Veronica blijkt moeilijker dan verwacht. 

‘Anchorman 2’ verschilt in weinig van de voorganger: zwaar karikaturale vertolkingen, een lawine aan grappen waarvan er nogal wat de mist ingaan, en een scenario dat weinig meer doet dan geijkte plotpunten pretentieloos te verbinden. De hype rond het personage van Burgundy ontgaat ons na twee films echter nog steeds. ‘Anchorman 2’ mag dan wel een nieuwe cultkomedie zijn/worden, meer dan een occasionele glimlach (lang leve de gefrituurde vleermuizen) konden we hier toch niet oogsten. 

Gelukkig waren we nog een tijdje zoet met de parade sterrencameo’s. Net zoals in de eerste ‘Anchorman’ passeert een ganse stoet BH’s (bekende Hollywoodsterren) de revue: Harrison Ford leidt de dans, voorts is het uitkijken naar onder meer Sacha Baron Cohen, Kristen Wiig, Will Smith, Kirsten Dunst, Jim Carrey, Liam Neeson, John C. Reilly, Vince Vaughn, Kanye West en Marion Cotillard. Veel zoekplezier, en wie weet kom je Waldo onderweg ook nog ergens tegen - al dan niet verborgen tussen het handvol geslaagde gags. 

Simon Couwens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray