Zoeken

That Awkward Moment (Blu-ray)

  • Cinevision.be/nl quoteert That Awkward Moment (Blu-ray) met een 2/5
  • Regisseur: Tom Gormican
  • Cast: Zac Efron, Miles Teller, Michael B. Jordan, Imogen Poots
  • Genre: Komedie
  • Duur: 90 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 18-06-2014
  • Distributeur Blu-ray: Entertainment One
Bekijk de cover van de film "That Awkward Moment (Blu-ray)"
Liefde: ‘t blijft een gevaarlijk beest. Het ene moment duik je achterwaarts in de wolken van de zevende hemel, het andere lig je als een door de stormwind afgerukte tak moederziel alleen in een modderpoel, belaagd door houtwormen, schimmels en bosuilen. Een kracht en macht die maken dat de vele facetten van liefde en romantiek dagelijkse kost blijven in alle kunstvormen. Ook in die vormen die veelal niet in aanmerking komen voor goddelijke erkenning of eeuwigdurende adoratie. De tienerkomedie bijvoorbeeld.

‘That Awkward Moment’ is de toevoeging van debuterend regisseur-scenarist Tom Gormican aan dat genre. Hij wedt daarbij op twee paarden: enerzijds de zoete romantiek die inherent is aan het genre (veel oehs en aahs bij de eerste kus en het handje vasthouden), anderzijds grove grappen die vandaag de dag wel populairder lijken dan ooit tevoren (veel ROFLS en LOLS bij exploderende condooms en met uitwerpselen ingesmeerde trapleuningen en zo). Voor elk wat wils dus. Behalve voor de romanticus die op zoek is naar originaliteit en een unieke meerwaarde: die komt bij dit rondje herkauwen in de eerste plaats van een koude en liefdeloze kermis thuis. 

Openen de dans: Jason, Daniel en Mikey. Drie vrienden die het even hebben gehad met het concept van de eeuwige liefde. Ze willen geen vaste partners meer, of meisjes van hun dromen, maar scharrels die ze na een paar dagen weer kunnen dumpen. Seks, ja. Liefde, neen. Jason (Zac Efron) beëindigde net een relatie omdat hij koudwatervrees kreeg toen zij partner wou weten in welke richting hij hun relatie zag evalueren. Daniel (Miles Teller) juicht Jasons beslissing toe, en ook Mikey (Michael B. Jordan) zweert eeuwige liefde af nadat zijn echtgenote Vera (Jessica Lucas) er vandoor is gegaan met haar advocaat. Drie jeugdige geilaards op het veroveringspad dus.

Of moeten ze toch plooien voor de wetmatigheden van Cupido’s pijl en boog-traject? Zo kan Jason eigenlijk niet al te lang verbergen dat hij wel degelijk gevoelens koestert voor nieuwe vlam Ellie (Imogen Poots), en de klik tussen Daniel en zijn beste vriendin/soulmate Chelsea (Mackenzie Davis) is groter dan hijzelf wil toegeven. En dat alles terwijl Mikey stiekem terug toenadering zoekt tot Vera en hij in haar de liefde van zijn leven moet erkennen. Romcomperikelen bij de vleet dus, zij het ditmaal opvallend vanuit mannelijk oogpunt verteld. Niet dat dit uiteindelijk veel scheelt: de blauwdruk van het genre wordt tot in de kleinste schakering gevolgd, en na de gebruikelijke blutsen en builen op het traject mogen de fans van middenrif doorploegende ‘eind goed, al goed’-romantiek aan het eind – uiteraard - victorie kraaien. 

Weinig nieuws onder de zon heet zoiets, en noch de weinig opvallende regie van Gormican noch de te rustig kabbelende vertolkingen van de drie would be-vrijgezellen kunnen het tij doen keren. Dan brengen de vrouwen het er iets beter vanaf: Imogen Poots slaagt er bijna in om ons te doen inzien waarom Efron toch voor de ware liefde gaat, al is het vooral de vrij onbekende Canadese Mackenzie Davis die een vibe te pakken heeft die de rest van de film ontbeert. 

Simon Couwens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray