Zoeken

Stuck In Love

  • Cinevision.be/nl quoteert Stuck In Love met een 3/5
  • Regisseur: Josh Boone
  • Cast: Jennifer Connelly, Greg Kinnear, Lily Collins, Nat Wolff
  • Genre: Drama
  • Duur: 97 minuten
  • Releasedatum DVD: 27-05-2014
  • Distributeur DVD: A-Film HE
Bekijk de cover van de film "Stuck In Love"
Goede timing van de regulatoren van het bioscoop- en dvd-gebeuren: terwijl grienende grieten en andere gevoelige zielen - ook die met mannelijke inborst - voor overstromingsgevaar zorgen in de zalen waar ‘The Fault In Our Stars’ geprogrammeerd staat, werd op dvd (weliswaar heel stilletjes) ‘Stuck In Love’ uitgebracht. Waarmee het dusver volledige oeuvre van Josh Boone semitegelijk te zien is in de lage landen. Wie vergelijkt ziet zowel verschillen als gelijkenissen: ‘Stuck In Love’ mikt niet zozeer op de waterlanders en is nog niet zo gepolijst, het is net zoals TFIOS stevig en kordaat geregisseerd en Boone leidt hier eveneens een interessante cast naar een lief en toegankelijk resultaat.

Boone schreef zelf het scenario van ‘Stuck With Love’ en gecondenseerd in een synopsis van enkele zinnen lijkt het in de eerste plaats opgewarmde kost. Wat het eigenlijk ook wat is – schijn bedriegt niet binnen de contouren van een uit elkaar gevallen gezin waarvan Boone de romantische perikelen schetst. Vader Bill (Greg Kinnear) is er na de scheiding met Erica (Jennifer Connelly) slecht aan toe. Hij functioneert nog wel normaal naar de buitenwereld toe, het feit dat hij zijn ex gaat stalken in de tuin van de woonst die ze met haar nieuwe partner deelt, duidt aan dat er mentaal toch iets geknakt is. Erica is trouwens niet echt gelukkig in haar nieuwe relatie, vooral omdat ze het moeilijk heeft om het verleden (inclusief zoon en dochter) echt los te laten. 

Wat onder andere te maken heeft met het feit dat haar negentienjarige dochter Samantha (een sterk acterende Lily Collins) niets meer met haar te maken wil hebben. Samantha staat op het punt om te debuteren als schrijfster, wat niet echt naar de zin is van Bill, vooral omdat zij geen rekening heeft gehouden met zijn inbreng. De breuk tussen haar ouders is een van de redenen dat Samantha niet gelooft in echte liefde, waarop ze als een stuifmeelhongerige bij van bedpartner naar bedpartner fladdert. Tot wanneer Cupido zich alsnog komt aanmelden, in de vorm van klasgenoot Lou (Logan Lerman). Haar zestienjarige broer Rusty (Nat Wolff, de blinde sidekick uit TFIOS) heeft het contact met zijn moeder nog niet verbroken, en is wel een eeuwige romanticus. Wat verklaart waarom hij zich in een innige vriendschap stort met de door drugsproblemen geplaagde Kate (Liana Liberato). En dan is er ook nog Bills (jog)geile buurvrouw Tricia die hem regelmatig bezoekt voor wat coïtusvermaak. 

‘Stuck In Love’ strengelt liefde en romantiek netjes in elkaar voor wat noch een echte komedie noch een echt drama is. Een dramedy dus, maar dan wel een van de lichtste soort. De menselijke interacties zijn weliswaar mooi uitgetekend, ze zijn net iets te eenvoudig en weinig diepgaand om van Boones debuut een echte topper te maken. Langs de andere kant is het ook weer te lief en charmant om het zomaar als dertiende in een dozijn te beschouwen. Het is in de eerste plaats een bewijs van Boones ontluikend talent, waar hij al laat zien wat hij allemaal in zijn mars heeft, maar alles nog net iets te embryonaal is om echt doel te treffen.   

Mooi is wel dat ‘Stuck In Love’ ook manna is op de broodplank voor fans van Stephen King – zoals geweten allemaal verdoken romantische zielen. Niet alleen brengt Boone diens meesterwerk en boek van een generatie ‘It’ hier uitdrukkelijk in beeld, de Meester Hemzelve is te horen in een stemcameo. En Josh Boones volgende twee projecten zijn allebei King-verfilmingen: enerzijds die van het ingetogen ‘Lisey’s Story’, anderzijds die van het epische en ooit al eens in een miniserie gegoten ‘The Stand. Of hoe Boone vertrokken lijkt voor een interessante en hopelijk lucratieve carrière. Wie later nog eens wil terugkijken naar waar het allemaal begon, doet er goed aan ‘Stuck In Love’ te bewaren in een geheim hoekje van de thuisbioscoopcollectie.

Simon Couwens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray