Zoeken

Sex Tape

  • Cinevision.be/nl quoteert Sex Tape met een 2/5
  • Regisseur: Jake Kasdan
  • Cast: Cameron Diaz, Jason Segel, Rob Corddry
  • Genre: Komedie
  • Duur: 94 minuten
  • Releasedatum: 06-08-2014
  • Distributeur: Sony Pictures Releasing
Bekijk de cover van de film "Sex Tape"
“Als het vuur uit je relatie is, dan kan een sekstape opnemen het vlammetje even terug aansteken, maar onherroepelijk zal de kaars toch doven. Koppels die zich daaraan wagen, zijn vergeten waarom ze met elkaar naar bed gaan.” Aan het woord is de oprichter van YouPorn, die in de slotact van ‘Sex Tape’ zowaar opgevoerd wordt als parttime relatietherapeut. Ja, dit is zo’n film. Regisseur Jake Kasdan wil heel graag stoute cinema maken, maar als puntje bij paaltje komt, ontbreekt hij de ballen om de obligate levenslessen naast zich neer te leggen. Datzelfde probleem haalde ook al zijn vorige comedy ‘Bad Teacher’ onderuit, en hij heeft duidelijk geen lessen getrokken.

Maakten Cameron Diaz en Jason Segel elkaar in ‘Bad Teacher’ nog het hof, dan treden ze nu aan als het gelukkig getrouwde koppel Annie en Jay. In de proloog kijkt Annie met heimwee terug op hun studententijd, waarin de twee tortelduifjes nauwelijks iets anders deden dan met elkaar naar bed gaan. Al hoefde dat niet eens een bed als dusdanig te zijn. Een douche, een auto of het stadspark deed evengoed dienst. Een groot contrast met hoe de situatie er nu uitziet. Ze hebben twee schatten van kinderen, maar nauwelijks nog tijd voor elkaar. Op een dag besluit Annie dat het genoeg geweest is. Ze brengt zoon en dochter naar oma, en besluit een heet avondje met manlief in te richten. Wanneer het zaakje toch niet naar behoren op gang komt, suggereert ze een seksvideo te maken, waarbij ze alle standjes uit het boek ‘The Joy Of Sex’ uitproberen. Tot dit punt bleek ‘Sex Tape’ – ook tot onze verbazing – een verrassend vlotte romcom, die de juiste polsslag te pakken had. Diaz en Segel beschikken ontegensprekelijk over schermchemie en Kasdan laat hun acteurs vrij de show stelen.

Alles loopt echter mis op het moment dat de bewuste tape uit de titel via een online app gesynchroniseerd wordt met allerhande laptops, die Jay ooit onder vrienden, kennissen én de postbode heeft verspreid. Plots verliest het verhaal zijn joie de vivre en wordt de film een uitzinnige ren-je-rot-komedie waarin Annie en Jay in de meest flauwe situaties belanden. De langgerekte scène waarbij ze de laptop die Annie aan haar mogelijk toekomstige baas (Rob Lowe in de meest bizarre bijrol van het jaar) heeft gegeven uit diens immense villa willen terughalen, zet de neergang in.

Uiteindelijk finisht alles zelfs als een brave familiekomedie, waarin Annie en Jay nog eens bevestigd zien hoe goed ze bij elkaar horen, hoe schattig hun kinderen zijn en hoe zelfs de opportunistische tienerzoon van hun beste vrienden toch nog over een zeker moreel besef beschikt. En die tape dan? Kasdan vond het nodig om als uitsmijter toch nog een soortement best of-selectie te tonen, maar meer dan wat plaatsvervangende schaamte en een naakte Cameron Diaz houd je daar niet aan over. De inmiddels 42-jarige diva ziet er nog altijd sexy uit, maar ze verdient een betere film. Jason Segel idem dito. Dat van die betere film toch.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray