Zoeken

Ride Along (Blu-ray)

  • Cinevision.be/nl quoteert Ride Along (Blu-ray) met een 2/5
  • Regisseur: Tim Story
  • Cast: Ice Cube, Kevin Hart, John Leguizamo
  • Genre: Actiekomedie
  • Duur: 99 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 27-08-2014
  • Distributeur Blu-ray: Universal Pictures
Bekijk de cover van de film "Ride Along (Blu-ray)"
Je zal zijn naam niet terugvinden in de aftiteling, maar toch deed ‘Ride Along’ ons in de eerste plaats denken aan de slinkende carrière van Eddie Murphy. Het is al een hele poos geleden dat de komiek nog eens een goeie rol te pakken had, en een mens vraagt zich af hoe dat komt. Niet dat Murphy de beste acteur aller tijden is, maar als je ziet hoe ze in Tinseltown schijnbaar voortdurend op zoek zijn naar ‘de nieuwe Eddie Murphy’, zou je toch denken dat ze het net zo goed met the real deal kunnen doen in plaats van voortdurend terug te vallen op pijnlijk ongrappige klonen.

De bewijsstukken? Chris Tuckers personage in ‘Rush Hour’ (en vervolgen) kan zomaar het irritante achterneefje van Axel Foley zijn, Tyler Perry’s verkleedpartijen in de ‘Madea’-films werd door Murphy al geperfectioneerd in o.a. ‘The Nutty Professor’ en Tracy Morgan voert in ‘Cop Out’ een nummertje Reggie Hammond op. Zou Hollywood eindelijk zijn lesje geleerd hebben na dit druilerige drietal? Helaas. Het groepje wordt immers uitgebreid tot een kwakkelend kwartet met de komst van Kevin Hart, een enerverende stand-up comedian, die sinds kort ook een carrière op het witte doek aan het uitbouwen is.

‘Ride Along’ is Harts nieuwste vehikel, en op papier laat deze actiekomedie zich zeker nog lezen als een prettig avondje voor de buis. Wanneer beveiligingsagent Ben (Kevin Hart) wil trouwen met zijn geliefde Angela (Tika Sumpter), stelt zich slechts één probleem: hij moet toestemming vragen aan Angela’s broer James (Ice Cube). Toch niet zo’n onoverkomelijk probleem? James is echter een doorwinterde flik en niet bepaald opgezet met de komst van Ben, een lowlife die veel te min is voor zijn zusje. Ben krijgt echter een kans om zich te bewijzen: als hij een volledige shift met James kan meedraaien, heeft Ben zijn zegen. Liefde maakt blind, en dus gaat Ben op het aanbod in, maar al snel merkt hij dat je vooral opofferingen moet maken voor ware liefde.

Het is ironisch dat Ice Cube vandaag de dag veelal in een autoriteitsrol gecast wordt (flik, vader, voogd), als je weet hoe hij zich daar vroeger in zijn raplyrics tegen afzette, maar het moet gezegd: de man heeft tonnen charisma, waardoor je hem in elke rol gelooft. Als James steelt hij de show, maar erg moeilijk is dat niet als je zijn tegenspeler aan het werk ziet. Nee, we gaan niet de rest van de recensie blijven benadrukken hoe onwaarschijnlijk talentloos Kevin Hart is, maar een andere acteur had deze buddy comedy een stuk aangenamer gemaakt. Waarom we alweer aan Eddie Murphy moeten denken? Misschien omdat de politieplot met een beetje bijschaven perfect dienst had kunnen doen voor pakweg ‘Beverly Hills Cop 4’.

‘Ride Along’ heeft dus zeker voldoende troeven in huis om te entertainen (een prima hoofdacteur, een geinig uitgangspunt), wat het des te spijtiger maakt dat ons waardeoordeel finaal toch afklokt op twee sterren. ‘Fantastic Four’-regisseur Tim Story kan het verschil ook niet maken. De actiescènes zijn weliswaar kundig en met de nodige knipogen ingeblikt, maar van veel persoonlijkheid kan je de man ook niet verdenken. En ook de nevencast, bestaande uit onder andere John Leguizamo en Laurence Fishburne, presteert op automatische piloot. Natuurlijk valt er wel te lachen, enkel jammer dat het af en toe groen is.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray