Zoeken

The Following, seizoen 2 (Blu-ray)

  • Cinevision.be/nl quoteert The Following, seizoen 2 (Blu-ray) met een 2/5
  • Regisseur: o.a. Marcos Siega
  • Cast: Kevin Bacon, James Purefoy, Natalie Zea, Shawn Ashmore
  • Genre: Thriller
  • Duur: 630 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 15-10-2014
  • Distributeur Blu-ray: Warner HV
Bekijk de cover van de film "The Following, seizoen 2 (Blu-ray)"
Wat als alle seriemoordenaars de handen in elkaar zouden slaan en onder één gemeenschappelijke leider zouden opereren? Die hamvraag lag (en ligt nog steeds) aan de basis van thrillerserie ‘The Following’, maar het antwoord draaide een stuk minder bloederig of angstaanjagend uit dan verwacht. Niet in het minst omdat de plot van het eerste seizoen al vlug neerkwam op een kat-en-muisspelletje tussen een crimineel meesterbrein en een getormenteerde flik. Vernieuwend was het niet, maar op zijn beste momenten leverde het wel puike popcorntelevisie op.

Jaargang twee blijkt al vanaf de eerste aflevering meer van hetzelfde in petto te hebben. Voor FBI-agent Ryan Hardy (Kevin Bacon) leek de rust wedergekeerd nadat seriemoordenaar annex sekteleider Joe Carroll (James Purefoy) het tijdige voor het eeuwige verruilde op het einde van seizoen één. Maar het duurt niet lang vooraleer hij en zijn ex-partner Mike Weston (Shawn Ashmore) opgeschrikt worden door een nieuwe gruwelijke moordpartij. De enige overlevende blijkt de mysterieuze Lily Gray (Connie Nielsen), waarvan Hardy niet meteen vermoedt dat haar agenda wel eens dubbel kan zijn. Wanneer hij samen met zijn nichtje, NYPD-agent Max Hardy (Jessica Stroup), een geheim onderzoek op poten zet, maakt hij zich echter binnen de kortste keren zelf tot doelwit. Als vervolgens blijkt dat Joe aan zijn dood wist te ontsnappen en in alle stilte op een nieuw plan broedt, is het voor Hardy terug naar af. Zal hij er deze keer wel in slagen de megalomane killer een halt toe te roepen?

‘The Following’ krijgt er in dit vervolgseizoen een resem nieuwe (al even fanatieke) personages bij, die op hun beurt extra intriges genereren, maar alles leidt opnieuw naar de onvermijdelijke confrontatie tussen Hardy en Carroll. Enerzijds kan je dus stellen dat de makers goed weten waarop ze het best hun pijlen richten, aan de andere kant pulseert dat hart bijlang niet meer zo hevig als voordien. Dat Kevin Williamson zich een grote fan verklaarde van ‘24’ mag alvast niet verbazen. Net zoals die over het paard getilde terrorismefranchise met Kiefer Sutherland valt ook deze eveneens op Fox uitgezonden serial killer-serie na amper twee seizoenen in herhaling. Zo is de finale in essentie een doorslagje van de apotheose van het eerste seizoen en ook tijdens de aanloop naar die voorspelbare climax bekruipt je voortdurend een déjà vu-gevoel.

Het spreekt voor het talent van Kevin Bacon dat hij zich in dit nogal fletse geheel andermaal prima staande weet te houden. Je hoeft hem natuurlijk niet uit te leggen hoe je een geloofwaardige cop with issues moet vertolken. Stel je voor dat Bacon dat personage zou mogen neerzetten in pakweg ‘True Detective’, dat zou pas vuurwerk opleveren. Maar misschien zijn we ook wel verwend. ‘The Following’ doet het over de plas alleszins best goed en werd verlengd voor een derde seizoen. Goed nieuws voor wie zich tevreden stelt met opgewarmde thrillerkost.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray