Zoeken

Don't Say A Word

  • Cinevision.be/nl quoteert Don't Say A Word met een 3/5
  • Regisseur: Gary Fleder
  • Cast: Michael Douglas, Brittany Murphy, Famke Janssen
  • Genre: Thriller
  • Duur: 113 minuten
  • Releasedatum: 05-12-2001
  • DVD: 09-09-2002
  • Distributeur: 20th Century Fox
  • DVD: 20th Century Fox HE
Bekijk de cover van de film "Don't Say A Word"

De film start met een bankoverval onder leiding van Koster (Sean Bean). De onderlinge overeenkomst tussen de criminelen loopt spaak en tien jaar later heeft dit zijn weerslag tijdens de ontvoering van de dochter van succesvol psychiater Nathan Conrads (Michael Douglas). Nathan wordt door diezelfde Koster namelijk verplicht om uit Elisabeth Burrows (Brittany Murphy) een getal met 6 cijfers te verkrijgen. Nathan doet al het mogelijke, maar terwijl hij zich ten volle met de zaak bezighoudt, om zijn eigen dochter zo snel mogelijk terug te krijgen, wordt hij voortdurend gevolgd en afgeluisterd. Niemand in Nathan’s omgeving is veilig, en toch mag hij geen woord zeggen. Hij moet en zal de touwtjes zelf in handen moeten nemen.

‘Don’t Say A Word’ werd geregisseerd door Gary Fleder, die in het verleden reeds nagelbijtende thrillers heeft afgeleverd. Ook deze film heeft weer alle ingrediënten meegekregen die aan dit genre verplicht zijn. Reeds drie kwartier voor het einde begint al de hele opzet van de vrij lange climax, waardoor deze prent moeiteloos boven andere thrillers uitstijgt. Zowel de sessies van Douglas-Murphy, het bespioneren en de opbouw van het verhaal vallen in de perfecte plooi.

Oude rot Douglas speelt zijn rol perfect en vol elegantie. Sean Bean bewijst, na zijn Bondfratsen, nog maar eens te meer te kunnen fungeren als de perfecte schurk. De amper 24-jarige Brittany Murphy overtuigt op schitterende wijze als de getraumatiseerde Elisabeth Burrows en steelt moeiteloos de show. We merkten haar ook al op in ‘Girl, Interrupted’, maar wat ze hier laat zien is werkelijk klasse. Famke Janssen hoeft daarentegen alleen maar mooi te zijn en voornamelijk met haar halfgebroken benen te zwaaien. ‘Don’t Say A Word’ is een thriller in de zuiverste vorm van het woord. Met een lange climax en daarbij nog enkele razend spannende scènes.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray