Zoeken

Blended (Blu-ray)

  • Cinevision.be/nl quoteert Blended (Blu-ray) met een 3/5
  • Regisseur: Frank Coraci
  • Cast: Adam Sandler, Drew Barrymore, Bella Thorne
  • Genre: Komedie
  • Duur: 117 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 09-12-2014
  • Distributeur Blu-ray: Warner HV
Bekijk de cover van de film "Blended (Blu-ray)"
In onze contreien geniet Adam Sandler niet het onaantastbare comedystatus dat hem in Amerika te beurt valt. Of moeten we zeggen “viel”? Want ook over de grote plas is zijn ster tanende. Zijn sequel op ‘Grown Ups 2’ was wel een schot in de roos (financieel gezien dan; breek ons de bek niet open over de kwaliteit), maar projecten als ‘That’s My Boy’ en Razzie-recordhouder ‘Jack & Jill’ werden onthaald op hetzelfde hoongelach als 90 procent van zijn films bij ons. Ook ‘Blended’ kon maar op matige waardering rekenen, maar laat ons het daar nu niet helemaal mee eens zijn.

Na ‘The Wedding Singer’ en ‘50 First Dates’ kenmerkt ‘Blended’ de derde samenwerking tussen Sandler en Drew Barrymore. En voor wie eraan zou twijfelen: de ‘E.T.’-actrice brengt het beste in de komiek naar boven. Wat vooral neerkomt op een fikse downsizing van het aantal schunnigheden en een schermchemie waar hij met geen enkele andere actrice nog maar bij in de buurt komt.

In ‘Blended’ kruipen ze in de huid van twee alleenstaande ouders. De reden van hun status als single verschilt echter danig. Lauren (Barrymore) heeft korte metten gemaakt met haar relatie, omdat manlief nooit naar zijn gezin omkeek, terwijl Jim (Sandler) de grote liefde van zijn leven verloor aan een slepende ziekte. Allebei gooien ze zich op de blind date-markt, en zo brengt het lot hen bij elkaar. Hun eerste ontmoeting is er evenwel eentje in mineur: op een paar uur tijd hebben ze een gloeiende hekel aan elkaar en weten ze dat dit niet is waar ze naar op zoek zijn. Als ze door een hele reeks toevalligheden vervolgens op dezelfde familievakantie in Afrika belanden, staan ze niet direct te springen van enthousiasme. Maar uiteraard zullen ze na verloop van tijd inzien dat je nooit mag afgaan op de eerste indruk.

We hielden het niet voor mogelijk dat Sandler het nog in hem had, maar ‘Blended’ is in de eerste plaats een brave familiefilm voor jong en oud met grappen die perfect op het doelpubliek zijn afgestemd. Romantiek hangt ook in de lucht, want uiteraard zullen beide ouders aan het eind in elkanders armen vallen. En zullen het de kids zijn die uiteindelijk samenspannen om hun vader dan wel moeder van hun eenzame singlebestaan af te helpen. Onschadelijk vertier kortom, dat met volle teugen inzet op de starpower en chemie van zijn hoofdacteurs.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray