Zoeken

The Door In The Floor

  • Cinevision.be/nl quoteert The Door In The Floor met een 2/5
  • Regisseur: Tod Williams
  • Cast: Jeff Bridges, Kim Basinger, Jon Foster
  • Genre: Drama
  • Duur: 111 minuten
  • Releasedatum: 20-07-2005
  • DVD: 08-02-2006
  • Distributeur: Paradiso Films
  • DVD: Paradiso HE
Bekijk de cover van de film "The Door In The Floor"

Tod Williams debuteerde in 1998 met het verbluffende ‘The Adventures Of Sebastian Cole’, waarbij hij zowel voor regie als scenario tekende. Zes jaar later staat hij aan het roer van ‘The Door In The Floor’, een adaptatie van de succesvolle roman van John Irving, bekend van onder andere ‘The World According To Garp’ en ‘The Cider House Rules’.

Ted (Jeff Bridges) is een succesvol auteur van kinderboeken, die z’n verhalen graag illustreert met bijpassende schetsen. Hij is getrouwd met de aantrekkelijke Marion (Kim Basinger), die al jaren in de schaduw van haar man een intriest leven leidt. Hun huwelijk wordt echter op de proef gesteld door een erg tragische, onverwachte gebeurtenis. Wanneer Ted de jonge Eddie (Jon Foster) voor de zomer als assistent aanwerft, zorgt deze zonder het zelf te beseffen voor een heleboel problemen.

‘The Door In The Floor’ is geen opgewekte film. Alles is kommer en kwel en naar het einde toe doorstaan de onconventionele hoofdpersonages meer drama’s dan een gemiddelde soapfamilie. Maar toch voelt het allemaal te koud en afstandelijk; de personages zijn niet voldoende uitgewerkt om mee te leven met hun lotgevallen. Bovendien zijn de plottwisten vaak van het goede teveel. ‘The Door In The Floor’ werkt zich als het ware op naar een emotionele climax, waarin Jeff Bridges in een beschonken bui een allesomvattende monoloog ten beste geeft, waarin hij de essentie van de film bondig samenvat. Dit is niet alleen weinig interessant - voor de kijker blijft er maar bitterweinig fantasieruimte over - het zorgt ook voor een serieuze domper op een tot dan al weinig geslaagde film.

Jeff Bridges en Kim Basinger zijn evenwel prima gecast en ze weten zelfs hun op papier vlakke personages iets meer kleur te geven. Jon Foster is bijzonder zwak, terwijl Elle Fanning al even irritant is als haar populairder zusje Dakota. Maar het is het eindshot - de laatste, briljante minuut - die illustreert wat ‘The Door In The Floor’ had kunnen zijn: een sterk, ingrijpend drama. Het is echter een oppervlakkig cliché geworden!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray