Zoeken

Down In The Valley

  • Cinevision.be/nl quoteert Down In The Valley met een 3/5
  • Regisseur: David Jacobson
  • Cast: Edward Norton, Evan Rachel Wood, David Morse
  • Genre: Drama
  • Duur: 114 minuten
  • Releasedatum DVD: 21-06-2006
  • Distributeur DVD: Entertainment One
Bekijk de cover van de film "Down In The Valley"

Een gezin in San Fernando Valley functioneert niet echt goed; vader Wade (David Morse), tevens de sheriff van het dorpje, is streng voor zowel z’n zoon Lonnie (Rory Culkin) als z’n dochter Tobe (Evan Rachel Wood). Tobe mag bijna nooit het huis uit en moet zo goed als altijd op haar jongere broertje passen. Haar leven kantelt echter positief wanneer ze tijdens een zeldzaam uitstapje met haar vriendinnen Harlan (Edward Norton), een mysterieuze man die zich kleedt als een cowboy, tegenkomt aan het tankstation. Bij Tobe is het liefde op het eerste gezicht. Vanaf dat moment beginnen ze samen een passionele relatie en lijken ze onafscheidelijk. Niet alleen Tobe, maar ook Lonnie is er blij mee want samen met z’n zus en haar nieuwe vlam komt hij regelmatig buiten. Enkel Wade heeft problemen met de relatie; hij verbiedt Tobe om nog langer met Harlan om te gaan. Harlan en Tobe beslissen om elkaar een tijdje niet meer te zien, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Voor Harlan is de relatie echter een obsessie en hij zint op wraak.

Ook al gaat het naar onze mening allemaal iets te traag vooruit, toch weet regisseur David Jacobson van ‘Down In The Valley’ toch een film te maken die je tot op het einde wil uitkijken. Het tempo bevindt zich op het randje van traag tot slepend en een ander minpunt is ook dat de spanning tussen de personages niet altijd even goed voelbaar is. Het verhaal gaat weliswaar enkel over een verliefde man, die zich ontpopt als stalker, maar toch blijft het allemaal interessant en intrigerend om volgen.

Ook berust de film op goede acteerprestaties. Edward Norton acteert zoals altijd bijzonder goed, maar evenaart nergens z’n hoogtepunten uit ‘American History X’ of ‘Primal Fear’. De vrouwelijke hoofdrol is voor Evan Rachel Wood, bekend van het sympathieke ‘Thirteen’ en de western ‘The Missing’. Ze biedt uitstekend weerwerk aan Norton en laat zowel qua acteertalent als qua looks een stevige indruk na. De bijrollen worden prima ingevuld door een uitzinnige David Morse en een introverte Rory Culkin. Buiten enkele minpunten is ‘Down In The Valley’ een goede speelfilm, die ons zeker wist te boeien. Ook al is het maar voor één keer.

Jimmy Jaspers

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray