Zoeken

Two Night Stand

  • Cinevision.be/nl quoteert Two Night Stand met een 2/5
  • Regisseur: Max Nichols
  • Cast: Miles Teller, Analeigh Tipton, Jessica Szor
  • Genre: Romantische komedie
  • Duur: 82 minuten
  • Releasedatum DVD: 03-04-2015
  • Distributeur DVD: Dutch FilmWorks
Bekijk de cover van de film "Two Night Stand"
Een screwball comedy die mikt op de internetdatinggevoelige (mobiele) internetgeneratie? Moet kunnen. ‘Two Night Stand’ brengt een jongen en een meisje samen in een situatie waarbij ze langzaam op elkaar verliefd worden en waarin al eens mag gelachen worden. Screwballmagie is er echter veel te weinig te bespeuren. Jammer, zeker als je weet dat de regisseur die hier zijn langspeeldebuut aflevert de zoon van Hollywoodlegende Mike Nichols is. 

Megan (Analeigh Tipton) is wat op de dool in haar leven. Ze is afgestudeerd in de geneeskunde, maar niet echt van plan om iets substantieels aan te vangen met die studie. En een lief heeft ze ook niet nadat een vorige relatie afsprong. Zelfs haar seksuele energie raakt ze niet kwijt. Moderne tijden, moderne methodes raadt kamergenote Faiza haar aan. Je hebt internet en borsten – moeilijk kan het niet zijn om een one night stand te vinden, klinkt het. Megan besluit die raad op te volgen – haar borsten houdt ze wel bedekt – en een kwartiertje chatten op een rendezvoussite blijkt voldoende om een jongeman te vinden die er geen graten inziet om bij hem thuis af te spreken.

De jongeman in kwestie is Alec (Miles Teller) en de twee duiken dadelijk zijn bed in. De volgende ochtend probeert Megan er vanonder te muizen (het was immers een one night stand), maar Alecs alarm steekt daar een stokje voor. Van het een komt het ander en na de seks gooit een meningsverschil roet in het water van de potentiële vriendschap. Alecs flat verlaten lukt echter niet voor Megan: een sneeuwstorm teistert New York en de sneeuw ligt zo hoog dat de deur naar de buitenwereld letterlijk potdicht zit. Megan en Alec zien zich verplicht om nog enige tijd samen door te brengen. Weet Cupido zich alsnog tussen de vensterspleten binnen te wurmen of zijn de twee toch niet voor elkaar gemaakt? Dé hamvraag in deze ‘Two Night Stand’. 

Scenarist Mark Hammer bedoelt het ongetwijfeld allemaal goed: een niet op haar mond gevallen meisje, een vlotte jongen, seksuele innuendo, hip taalgebruik inclusief het bewijs dat je van Benjamin Button een werkwoord kan maken … de basis voor een amusante romcom is er. Wat er helaas niet is: personages die interessant genoeg zijn om ons een uur en twintig minuten bij de les te houden. Zowel Megan als Alec zijn vrij vervelend uitgetekend en hun dagelijkse zorgen zijn zo triviaal neergezet dat ze nauwelijks de koude kleren raken. Je mag er niet aan denken wat een scenarist met een beter oog en oor voor situatiehumor met dit gegeven had kunnen aanvangen. Wat het hoogtepunt van ‘Two Night Stand’ zou moeten zijn – een vrij lange scène waarin de twee hoofdpersonages elkaar tips geven om hun seksleven op te krikken – wordt op een onvoorstelbaar inspiratieloze manier aan de man/vrouw gebracht. Dat geldt eigenlijk een beetje voor de volledige sequentie in Alecs flat, en die neemt toch zo’n tachtig procent van de volledige speelduur in beslag. Enkel in de laatste tien minuten vinden Hammer en Nichols een min of meer aanvaardbare screwballtoon. Die ene scène komt echter te laat om de meubelen terug houtwormvrij te krijgen.

Blijven over: de centrale vertolkingen van Annaleigh Tipton (‘Damsels In Distress’, ‘Crazy Stupid Love’) en Miles Teller (die met ‘Whiplash’ bewees klaar te zijn voor groter werk). Beide acteren aimabeler dan de personages verdienen, en zorgen er zo voor dat de film niet helemaal de dieperik ingaat. Wat – gezien dat ze het met een cupido van het dertiende knoopsgat moeten doen – op zich alsnog een lovenswaardige prestatie is.   

Simon Couwens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray