Zoeken

Home Sweet Hell (Blu-ray)

  • Cinevision.be/nl quoteert Home Sweet Hell (Blu-ray) met een 3/5
  • Regisseur: Anthony Burns
  • Cast: Patrick Wilson, Katherine Heigl, Jordana Brewster
  • Genre: Thrillerkomedie
  • Duur: 98 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 04-05-2015
  • Distributeur Blu-ray: Sony Pictures HE
Bekijk de cover van de film "Home Sweet Hell (Blu-ray)"
Wie het internet afspeurt naar een lijstje van meest hatelijke filmsterren om mee op een filmset te staan, zal merken dat Katherine Heigl bijna altijd in de top-10 prijkt. Vergeef ons dus als we aanvankelijk dachten dat ‘Home Sweet Hell’ een documentaire was, waarin een aantal collega’s daarover getuigden. Niet dus. Wél is het een gitzwarte thrillerkomedie te zijn, waarin de voormalige ‘Grey’s Anatomy’-actrice het juk van romcom-ster van zich af lijkt te willen schudden.

Centraal staat Don Champagne (Patrick Wilson). Hij heeft alles wat zijn hartje begeert: een succesvol bedrijf, een mooie woning, gelukkige kids én een perfecte vrouw. Nou ja, bijna perfect dan, want ogenschijnlijk is Mona (Katherine Heigl) de ideale trophy wife, maar in werkelijkheid draagt zij thuis de broek en verzint ze voortdurend excuses wanneer Don naar seks hengelt. Niet moeilijk dus dat deze laatste zijn heil op een ander gaat zoeken. Don vindt al snel genegenheid bij zijn nieuwe verkoopster Dusty (Jordana Brewster), maar hun affaire is gedoemd om niet lang stil te blijven. Zo blijkt Dusty zwanger te zijn en zet ze Don voor de keuze: betalen of ze gaat alles vertellen. Don kiest eerst nog voor de korte pijn en besluit Dusty af te kopen, maar wanneer zij om meer geld vraagt, besluit hij alles aan Mona op te biechten. Waardoor hij meteen nieuwe kant van zijn vrouw ontdekt: die van obsessieve leeuwin die nergens voor terugdeinst om haar sprookjesleven draaiende te houden – ook al moet ze daarvoor aan het moorden slaan.

Het uitgangspunt van ‘Home Sweet Hell’ klinkt geinig, en is dat ook wel, maar wie ooit de John Waters-pastiche ‘Serial Mom’ zag, weet dat regisseur Anthony Burns hier geen originaliteitspunten scoort. In die cultkomedie zagen we namelijk al hoe Kathleen Turner van brave huismoeder tot moordmachine transformeert wanneer de goede naam van haar gezin dreigt door het slijk gehaald te worden. In zekere zin is wat Katherine Heigl hier doet vergelijkbaar, ook al omdat ze geheel tegen haar imago in gecast is. En eerlijk is eerlijk: na een zoveelste ‘The Ugly Truth’ hadden wij het ook wel gezien, maar wat ze hier presteert, mag gezien worden. Haar timing is uitstekend en het perverse genoegen waarmee ze haar rol inkleurt, doet je mondhoeken in kamerbreedmodus staan. Zelfs Patrick Wilson is op dreef. Op ons heeft de man nooit echt veel indruk weten maken, maar precies daarom is hij ideaal om gestalte te geven aan een lulletje rozenwater als Don Champagne.

Het duurt even voor ‘Home Sweet Hell’ echt onder stoom komt, maar eens het zover is, wacht je met andere woorden een aanstekelijke en voorbijrazende black comedy, die beter verdient dan een anonieme doortocht op Blu-ray dan wel in de digitale videotheek. Let verder ook nog op de leuke bijrollen van Jim Belushi en Kevin McKidd. O ja, indien je interesse gewekt is, laat de trailer dan best links liggen. Naar slechte gewoonte geeft die namelijk alweer te veel weg. Zonder dank.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray