Zoeken

Dressed To Kill

  • Cinevision.be/nl quoteert Dressed To Kill met een 3/5
  • Regisseur: Brian De Palma
  • Cast: Nancy Allen, Keith Gordon, Michael Caine
  • Genre: Thriller
  • Duur: 105 minuten
  • Releasedatum DVD: 03-10-2001
  • Distributeur DVD: 20th Century Fox HE
Bekijk de cover van de film "Dressed To Kill"

Dokter Robert Elliott (Michael Caine) is een gewaardeerd psychiater. Één van zijn vaste klanten is de ongelukkige, ietwat depressieve Kate Miller (Angie Dickinson). Wanneer Kate na een seksueel avontuurtje echter vermoord wordt, kwijt inspecteur Marino (Dennis Franz) zich van de zaak wanneer zowel de prostitué Liz (Nancy Allen) - getuige van de moord - en Peter (Keith Gordon) - Kate’s zoon - een privé-onderzoek instellen. In ‘Dressed To Kill’ kan Brian De Palma eens te meer zijn wildste, van vrouwelijk schoon bolstaande, obsessies laten botvieren.

De prent vangt aan met een niets verhullende en sensueel in beeld gebrachte douchescène met Angie Dickinson in de hoofdrol. Wat volgt, is een voortreffelijk en heerlijk geënsceneerde museumachtervolging van maar liefst twintig minuten. En hoewel we ons absoluut bewust zijn van de mooie, esthetische waarde van deze spanningopdrijvende achtervolgingsscène, vinden zelfs wij, De Palma-fans in hart en nieren, deze in theorie occasionele en in het verhaal weinig ter zake doende momentopname iets te lang aanslepend. Gelukkig maakt de ervaren cineast veel goed in het nog meer nagelbijtende tweede deel.

Nancy Allen is een prima hoofdrolspeelster en wordt goed geflankeerd door Keith Gordon en Michael Caine, hier in een iets kleinere, maar beslist niet onbelangrijke bijrol. Dat je de uiteindelijke apotheose van kilometers ver ziet aankomen (ditmaal zorgt De Palma niet voor een allesvernietigende, onwaarschijnlijke, maar intrigerende pointe), nemen we er moeiteloos bij. Niet meteen een klassewerk, maar toch een mooi in beeld gebrachte, sexy thriller, die zijn genregenoten moeiteloos overklast. Aangenaam!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray