Zoeken

Community, seizoen 3 - 5

  • Cinevision.be/nl quoteert Community, seizoen 3 - 5 met een 4/5
  • Regisseur: Anthony Russo, Joe Russo, e.a.
  • Cast: Joel McHale, Gillian Jacobs, Alison Brie, Chevy Chase
  • Genre: Tv-serie
  • Duur: 982 minuten
  • Releasedatum DVD: 18-11-2015
  • Distributeur DVD: Sony Pictures HE
Bekijk de cover van de film "Community, seizoen 3 - 5"
Levensvragen: de een al wat essentiëler dan de andere. Wanneer was het precies dat de dieren stopten met praten en gebeurde dat automatisch of was het een stilzwijgende overeenkomst tussen God en Darwin? Waarom niet een nietmachine en een perforator niet? Waarom is er nooit een sequel op ‘Bull Durham’ gemaakt? En vooral: waarom heeft het in hemelsnaam zo lang geduurd vooraleer de Beneluxuitgave van de hilarische sitcom ‘Community’ het levenslicht zag? Exact twee jaar en vijf maand na de release van de eerste twee seizoenen duurde het vooraleer we ons terug konden laven aan de fijne grappen op Greendale Community College. Pleister op de wonde: Sony is zo vriendelijk om dat lange wachten te belonen door simultaan de derde, vierde en vijfde reeks op de markt te gooien. Een mens zou zowaar gaan geloven dat het bijna kerstmis is. Vijgen na Pasen zijn het gelukkig niet. 

In Amerika staan er inmiddels zes seizoenen op de teller. Dat de serie een trouwe fanbasis heeft, bleek toen er nogal wat protest weerklonk nadat NBC besloot om de reeks stop te zetten na de vijfde reeks. Het internet bracht redding, meer bepaald streamingzender Yahoo Screen die de sitcom oppikte voor een zesde jaargang. Een zevende is nog niet officieel aangekondigd, al doen er geruchten de ronde over een langspeelfilm om de reeks passend af te sluiten. Spannend spannend. Al is dat momenteel nog niet belangrijk voor de blinkendeschijfkijkers uit de Benelux: wel belangrijk is dat de 48 afleveringen van seizoen 3 tot en met 5 garant staan voor ettelijk tot het kwadraat gekwadratteerde lachsalvo’s. 

Een korte opfrissing annex kennismaking voor wie de reeks nog niet kent of gaten heeft in zijn geheugen heeft na twee jaar. In Amerika kan iedereen die op zoek is naar een (bijkomend) diploma op een community school terecht. Deze sitcom concentreert zich op een groep samenklittende ‘communityards’ die lief, leed, cynisme en sarcasme delen. Min of meer centraal staat de af-aanrelatie tussen Jeff Winger (Joel McHale) en Britta Perry (Gillian Jacobs). Nerdisms en pop culture verwijzingen komen uit de koker van Abed (Danny Pudi) en Troy (Donald Glover), schunnig vuilgespui van Pierce Hawthorne (Chevy Chase).

Seizoen drie (2011 – 2012) sluit netjes aan bij de eerste twee. Tweeëntwintig afleveringen die qua toon, originaliteit en grappenratio niet veel verschillen van de voorgaande vierenveertig episodes. Wat – voor alle duidelijkheid – heel goed nieuws is. Seizoen vier (2013) telt amper dertien afleveringen – wat weinig is voor een sitcom – en moest het stellen zonder showrunner/bedenker Dan Harmon, die wegens creatieve meningsverschillen met de producenten/geldschieters op geen enkele manier bij dit seizoen wou betrokken zijn. Toeval of niet: van de vier seizoenen was dit het eerste dat het moest stellen met minder positieve recensies. De afwezigheid van Harmon was niet het enige opmerkelijke verschil: Anthony & Joe Russo, huisregisseurs van het eerste uur, waren er eveneens niet bij om zich volledig te kunnen regisseren op hun regie van ‘Captain America: The Winter Soldier’. Seizoen vijf, eveneens dertien afleveringen kort (2014) zag een terugkeer van Harmon, maar moest het stellen zonder Chevy Chase die zich aan het eind van de vierde reeks vrijwillig uit ‘Community’ liet schrijven. Donald Glover hield het ook voor bekeken en was in het vijfde seizoen enkel in vijf afleveringen te zien. Zelfs al was quasi iedereen het erover eens dat het vijfde seizoen stukken beter was dan het vierde, toch ‘Community’ kreeg de hakbijlroe. Al was dat dus buiten de wondere streamingwereld gerekend. 

Heel veel bij- en gastrollen paraderen naast de vaste cast. Zo is het – in willekeurige volgorde – uitkijken naar onder meer Jonathan Banks, John Goodman, John Leguizamo, Robert Patrick, Walton Goggins, Brie Larson, James Brolin en Ben Folds. Alles samen zorgt dat voor een drievoudige release die zijn geld – en het lange wachten – meer dan waard is. Hopelijk hoeven we geen twee jaar te wachten op de wonderbaarlijke verschijning van het zesde seizoen.    

Simon Couwens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray