Zoeken

Elektra

  • Cinevision.be/nl quoteert Elektra met een 2/5
  • Regisseur: Rob Bowman
  • Cast: Jennifer Garner, Goran Visnjic, Terence Stamp
  • Genre: Actie
  • Duur: 96 minuten
  • Releasedatum: 13-04-2005
  • DVD: 12-09-2005
  • Distributeur: 20th Century Fox
  • DVD: 20th Century Fox HE
Bekijk de cover van de film "Elektra"

Het personage Elektra, geschapen door ‘Sin City’-ontwerper Frank Miller, maakte voor het eerst haar schermdebuut als semi-romantische katalysator van Daredevil in de gelijknamige film uit 2003. Twee jaar later krijgt het met vlijmscherpe messen en gigantische boogschieter bewapende personage haar eigen bioscoopfilm. ‘Elektra’ werd ingeblikt door spektakelfilmer Rob Bowman, die zich in het verleden reeds een begenadigd popcorncineast bewees met de uitstekende drakenfilm ‘Reign Of Fire’.

Elektra (Jennifer Garner) is intussen huurmoordenares en leidt een teruggetrokken, haast solitair bestaan. De enige persoon waarmee ze een deeltijds contact onderhoudt is haar manager, die haar van tijd tot tijd een nieuw doelwit doorspeelt. Wanneer ze voor haar volgende opdracht een vader (Goran Visnjic) en zijn hyperbegaafd dochtertje (Kirsten Prout) moet liquideren, krijgt ze last van haar geweten. Ze besluit haar taak niet uit te voeren en het gebroken gezin te beschermen tegen de bende, die het op hen gemunt heeft.

Het verhaaltje heeft erg weinig om het lijf en puilt uit van alle mogelijke genreclichés; de psychologische ommekeer van het hoofdpersonage, de traditionele uitgesponnen eindgevechten, het happy end - alle zijn ze aanwezig in deze vooral op z’n tot in de puntjes verzorgde actiesequensen terende comic-verfilming. Jennifer Garner is degelijk in de hoofdrol, al kan ook zij de melige eindscène niet rechttrekken of de ondermaatse prestaties van haar collega-acteurs doen vergeten. Goran Visnjic loopt er maar verwaarloosd bij, terwijl oude getrouwe Terence Stamps rol er uitsluitend in bestaat onverklaarbare wijsheden te verhalen. Optrekken doen we ons echter aan de voortreffelijk geënsceneerde duels, waaronder een visueel heerlijk gechoreografeerde battle met wapperende lakens. Ook de effectenmolen draait op volle toeren en trakteert ons op een geestig personage als Tattoo, wiens dierentatoeages stuk voor stuk tot leven kunnen komen.

‘Elektra’ is geen feilloze film - belabberd scenariowerk, tegenvallende vertolkingen - maar kent wel een absolute rotvaart en pakt uit met een mooi ogend spektakel. Al is een stevige dosis fantasie beslist vereist!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray