Zoeken

Good Kids

  • Cinevision.be/nl quoteert Good Kids met een 2/5
  • Regisseur: Chris McCoy
  • Cast: Nicholas Braun, Zoey Deutsch, Ashley Judd, Israel Broussard
  • Genre: Komedie
  • Duur: 86 minuten
  • Releasedatum DVD: 29-07-2016
  • Distributeur DVD: Dutch FilmWorks
Bekijk de cover van de film "Good Kids"
Debutant Chris McCoy laat hier toch wel een serieuze kans liggen om mee te tuffen op de ‘bad’-trein. ‘Bad Teacher’, ‘Bad Neigbhors’, ‘Bad Moms’, ‘Bad Grandpa’ … ‘Bad Students’ past verdekke moeiteloos in het rijtje. Met een titel als ‘Good Kids’ denk je misschien dat McCoy een tegengifkomedie heeft gemaakt. Niets is echter minder waar: ‘Bad Students’ zou een perfecte alternatieve titel geweest zijn. Het is niet voor niets dat de film wordt aangekondigd als zijnde van de makers van ‘American Pie’. Wat natuurlijk een halve leugen is, daar ‘American Pie’ enkel maar een productionele link heeft met deze prent, en geen enkele creatieve. 

Even terug naar 2011. Op de zogenaamde ‘black list’, een lijst met lovenswaardige scenario’s die nog niet zijn verfilmd, staat deze ‘Good Kids’ met stip vermeldt. Als je op dat lijstje figureert, is de kans groot dat je ooit eens wordt opgepikt omdat je boven de radar onder de radar aan het spelen bent. Wat dus uiteindelijk ook hier is gebeurd. McCoy kreeg zowaar de kans om zelf zijn scenario te verfilmen. Deze illustere onbekende zou trouwens als script doctor hebben meegeholpen aan het scenario van ‘Guardians Of The Galaxy’. Edoch dit helemaal en volledig terzijde.  

In een notendop samengevat en gepoft draait ‘Good Kids’ rond vier middelbareschoolstudenten die tot de conclusie komen dat ze veel te lang braaf zijn geweest. Door steeds netjes te studeren, met twee woorden te spreken, hun haren te kammen en hun teennagels buiten de schooluren te knippen werden ze weliswaar door de volwassen goegemeente geprezen, de vaststelling dat ze daardoor de echte geneugten van het studentenleven hebben gemist, prikt een beetje. Waarop het viertal besluit om zich alsnog eens goed te laten gaan vooraleer de poorten van de universiteit zich openen. En dat allemaal tijdens hun zelfverklaarde summer of yes

De braaf-stoute studenten in kwestie zijn Nora (Zoey Deutsch), Spice (Israel Broussard), Andy (Nicholas Braun) en Lionel (Mateo Arias). Goede vrienden bij het begin van hun ja-zomer. En ook daarna, want dat moet zo in oppervlakkige Amerikaanse komedies. Nog een geluk dat het niet moet in oppervlakkige Amerikaanse actiefilms of de good guys en de bad guys slaan vlak voor ze elkaar aan gort willen knallen broederlijk de armen om elkaar om vervolgens bij een kop kruidenthee uit te leggen dat alles een groot misverstand was, alle drommels nog aan toe. Maar dat hoeft dus niet in het actiegenre, want geweren zijn cool en zo. In lachfilms moet iedereen echter terug dikke vrienden zijn, wat ook de grieven waren die het pad kruisten. Want ja: Nora, Spice, Andy en Lionel krijgen nogal wat te verduren tijdens hun wilde zomer. Geen gebrek aan amusement, seks, drugs en drank – anders zou het geen film van de makers van ‘American Pie’ zijn waarschijnlijk. Toch steken ook ruzie en onenigheid de kop op. Ocharme. Maar gelukkig (oef) komt alles weer goed. Zo weet je als verontruste ouder dat je kind niet voor niets negentig minuten naar pubervunzigheid zat te kijken, maar dat je zoon of dochter er tegelijkertijd een levenswijsheid heeft aan overgehouden. 

Durf nu nog eens beweren dat er geen kwaliteit te rapen valt op de onderste schappen van het videorek. Woops … excuses, vergeten het blik met uitsmijters uit de jaren tachtig/negentig te sluiten. De laatste zin moet uiteraard zijn: Durf nu nog eens beweren dat er geen kwaliteit te rapen valt tussen de midpricestapel B-dvd’s. Zo, alsnog mooi rechtgezet, die lapsus.    

Simon Couwens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray