Zoeken

TMNT: Out Of The Shadows

  • Cinevision.be/nl quoteert TMNT: Out Of The Shadows met een 2/5
  • Regisseur: Dave Green
  • Cast: Megan Fox, Will Arnett, Laura Linney, Stephen Amell
  • Genre: Actie
  • Duur: 107 minuten
  • Releasedatum DVD: 26-10-2016
  • Distributeur DVD: Paramount HE
Bekijk de cover van de film "TMNT: Out Of The Shadows"
Ja, we moesten ook het stof van onze pupillen laten blazen – we hebben daar personeel voor – toen we zagen dat de gerespecteerde karakteractrice Laura Linney op de generiek van ‘Teenage Mutant Ninja Turtles: Out Of The Shadows’ stond. We kunnen enkel hopen dat ze het geld dat ze ermee verdiende verstandig besteedt of dat het kind in de familie dat ze er een plezier mee deed een grote fan is van de pizzavretende schildpadden. Zelf zijn wij dat niet. Over de cartoons en de spelletjes spreken we ons niet uit wegens niet gezien en niet gespeeld, en zelfs de vier vorige films zijn stilletjes en traag ons huisje gepasseerd. Ons verdict is dan ook uitsluitend gebaseerd op de film uit 2014 en deze sequel. 

Een vervolg dat er kwam omdat de film van twee jaar terug het beter deed dan verwacht aan de kassa’s. Zo kennen we er nog wel een paar. Deze opvolger deed het minder maar nog steeds goed, waardoor een derde TMNT in deze reeks tot de mogelijkheden behoort. Al is die nummer drie volgens de wandelgangen dusver nog niet officieel aangekondigd. Andere berichten hebben het dan weer wel degelijk over een groen licht omdat Megan Fox en de schildpadstemmen sowieso voor drie films hebben getekend. Spannend hoor, daar in Hollywood.

Is het trouwens nodig om meesmuilend te doen over een film die zich in eerste, tweede en derde instantie vooral op kinderen richt? Wel, ja. Kinderen hebben immers ook recht op kwaliteit en hoeven niet gebombardeerd te worden met ADHD-lawaai, warrige verhalen en effectenjagerij die fantasie vervangt. In die optiek verschilt ‘Out Of The Shadows’ niet zoveel van de voorganger. Al is hij – nu het origineverhaal uit de weg is – misschien net een tikkel beter. Maar nog steeds niet genoeg om op de schilden te mogen kloppen van de onevenaarbare sidekicks Stoffel (wie geen klok hoort luiden mag ‘De Fabeltjeskrant’ even Youtuben) en Jodocus (stripwinkel binnenspringen en vragen naar ‘Heinz’).

‘Out Of The Shadows’ speelt zich een jaar af na de vorige fim. Leonardo, Michelangelo, Raphael en Donatello leven nog altijd diep verborgen in de riolen. Maar niet voor lang: journaliste April O’Neil (Fox) ontdekt dat een evil scientist (Tyler Perry) van plan is om hun aartsvijand Shredder te helpen ontsnappen. De ninjaschildpadden proberen dat plan te verijdelen, maar zijn kansloos tegen een teleportatietoestel waarmee de ontsnapping wordt uitgevoerd. Shredder verzeilt in een andere dimensie waar hij de buitenaardse snoodaard Krang tegen het lijf loopt. Die wil de aarde veroveren en heeft daar drie machineonderdelen voor nodig die hij lang geleden proactief naar de aarde stuurde. Aan Shredder de taak om hem daar bij te helpen, aan het schildpaddenkwartet de opdracht om daar een schild en/of stokje voor te steken. 

‘Out Of The Shadows’ introduceert een paar personages die fans van de franchise kennen uit de comics, en zij zullen waarschijnlijk in hun nopjes zijn met de uitbreiding van het universum. Schildpadonwetenden die al dan niet vrijwillig deze film aan hun kijkmenu toevoegen zullen er het minder warm van krijgen. Ze zullen af en toe wel eens (glim)lachen om een geinige vondst of dialoogflard en toegeven dat de schildpadden mooi gemotioncaptured zijn. Maar voor de rest is er eigenlijk maar weinig te beleven aan deze (strip)nonsens waarvan de hoofdpersonages dan wel hun schaduwen afwerpen, maar die als entertainend geheel bijlange na niet uit de lommerte van de grote Marvel- en DC-broers komt. 

Simon Couwens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray