Zoeken

The Secret Life Of Pets

  • Cinevision.be/nl quoteert The Secret Life Of Pets met een 3/5
  • Regisseur: Chris Renaud
  • Cast: Louis C.K., Eric Stonestreet, Kevin Hart, Ellie Kemper
  • Genre: Animatie
  • Duur: 87 minuten
  • Releasedatum DVD: 23-11-2016
  • Distributeur DVD: Universal/Paramount
Bekijk de cover van de film "The Secret Life Of Pets"
Zes films telt de portfolio van animatiestudio Illumination Entertainment dusver. Of zeven, voor wie tot het eind van 2016 telt, daar voor de jaarwisseling ook nog de geanimeerde dierenmusical ‘Sing’ wordt uitgebracht. Een commerciële flop staat voorlopig nog niet op het cv. Wel twee mindere goden (lees: kwalitatieve missers van formaat): James Marsdens paashaasavontuur ‘Hop’ en de rommelige Dr. Seuss-adaptatie ‘The Lorax’. Niet dat iemand zich Illumination om die twee films zal herinneren. Illumination is immers the house that the Minions built  en die kleine pestkopjes zijn overal kind en vriend aan huis, of je je nu in de jungle van Vlaanderen of in de rimboe van Timboektoe bevindt. 

In afwachting van ‘Despicable Me 3’ volgende zomer, heeft Illumination met ‘The Secret Life Of Pets’ opnieuw een dikke hit te pakken. Gelukkig dat ‘Pets’ kwalitatief eerder aanleunt bij ‘Despicable Me’ en de Minions dan bij ‘The Lorax’. Dit huisdieravontuur heeft genoeg geestige karaktertjes en geslaagde grappen aan de krabpaal hangen om jong en oud anderhalfuur lang te verblijden. Dat de plot wel heel erg op die van ‘Toy Story’ lijkt, zien we daarbij graag door de vingers. 

Do you know where your teenager is at 5 o’clock in the morning
wilde Samantha Fu alias 2MANYDJS alias Soulwax een paar jaar terug weten. ‘The Secret Life Of Pets’ richt de antwoordpijlen niet zozeer op ongeruste ouders, maar wel op dierenliefhebbers die willen weten wat hun geliefd huisdier doet wanneer het baasje gaan werken is of in de bioscoop zit. Veel, zo blijkt. Ongeduldig wachten aan de deur, aan de poten of andere lichaamsdelen likken, alle bewegingen gadeslaan aan het venster … of gewoon een avontuur beleven dat je geliefde beest tot aan de andere kant van de stad brengt. Al is de kans dat dit laatste echt gebeurd natuurlijk en gelukkig aan de kleine kant. ’t Is maar een animatiefilm, hé mensen.

Protagobeest van dienst is de Jack Russell Max (stem van Louis C.K.). Een heel lieve lobbes die alles overheeft voor baasje Katie. Al krijgt dat vertrouwen in haar wel een deuk als ze besluit om nog een tweede hond in huis te nemen. Een gigantische uit het asiel geredde haarbal die luistert naar de naam Duke (stem van Eric ‘Modern Family’ Stonestreet). Het is direct warm-koude oorlog tussen de twee: Jack wil niets delen, en Max wil geen afstand doen van zijn nieuw-verworven rechten. Van het een komt het ander, en voor je het weet is Buzz … euh, Duke … door een sinister plan van Woody … euh, Max … verdwaald in de grote stad waar ettelijke gevaren om de hoek schuilen, hondenvangers inclusief. Max wordt eveneens slachtoffer van zijn eigen plan, en om de twee terug veilig terug te brengen zetten Max’ vrienden (en dat zijn er nogal wat) een reddingsactie op poten. En daarbij geraken ze in de clinch met wraakkonijn Snowball (stem van Kevin Hart) die vanuit de riolen een bende in de steek gelaten dieren leidt en het daarbij gemunt heeft op goody two pets als Max en Duke. 

Dat het team van de Minions betrokken is bij het script en de regie van deze huisdiergeheimen, is vrij duidelijk te zien. Een grote hoeveelheid gags, heel veel personages en een tempo dat verbazend goed vooruitgaat. Het meest verbazend is dat de meeste grappen werken, de overdaad aan vacht en pluimen mooi in balans blijft en dat de plot – ondanks de grote voorspelbaarheidsgraad – netjes wegkijkt. Het grootste verwijt dat je ‘The Secret Life Of Pets’ als kritische kijker kan maken is dat het net allemaal iets te generiek is om echt te verrassen. Kwestie van niet volledig de berenhoempapa te kunnen dansen. Maar misschien kan dat wel in de sequel(s). Een film die wereldwijd bijna een miljard opbrengt, krijgt uiteraard sowieso een opvolger. Wie benieuwd is naar het volgende avontuur van Max, Duke en co mag alvast beginnen aftellen naar juli 2018.

Simon Couwens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray