Zoeken

Employee Of The Month

  • Cinevision.be/nl quoteert Employee Of The Month met een 1/5
  • Regisseur: Greg Coolidge
  • Cast: Jessica Simpson, Dane Cook, Dax Shepard
  • Genre: Komedie
  • Duur: 103 minuten
  • Releasedatum: 20-06-2007
  • DVD: 21-08-2007
  • Distributeur: BFD
  • DVD: Dutch FilmWorks
Bekijk de cover van de film "Employee Of The Month"

Welja, een klerkkomedie gaat er altijd wel in, maar er zijn grenzen. ‘Employee Of The Month’ is dan ook het uitgelezen voorbeeld van hoe die grenzen anderhalf uur lang zonder een greintje schroom overschreden worden.

Deze volstrekt ongrappige volkskomedie vertelt het verhaal van een nitwit, die zich tevreden stelt met een baantje als inpakker in een grootwarenhuis en samen met z’n collega’s mijmert over vrouwen, bier en sport - je kent het type. Als op een dag een nieuwe caissière haar opwachting maakt en er zich allerhande hormonen meester maken van onze sjofele held, is hij vastberaden zich een doel te stellen in het leven: hij wil werknemer van de maand worden, want hij heeft horen vertellen dat z’n vlam in spe daar een zwak voor heeft. Er is echter een klein probleem aan het plan: de slijmerige opperkassier draagt die titel al zeventien maanden op rij en bij een achttiende maand krijgt hij van de firma een auto én een promotie cadeau. Die is dus niet van plan om dat zomaar door z’n neus te laten boren.

Flauwe grappen, belegen situaties en ongeïnspireerde romantiek zijn de voornaamste ingrediënten van deze wildgroei aan slechte smaak. Het verhaal blinkt uit in clichés en hoewel je alle situaties al van kilometers ver ziet afkomen, blijft het shockerend hoe laag sommige scenaristen kunnen vallen om toch maar een goedkope mop te scoren. Nee, ‘Employee Of The Month’ moet het niet hebben van z’n originaliteit, maar daar kunnen we op zich nog mee leven. Uiteindelijk zijn er heel wat van z’n genregenoten best genietbaar ondanks hun gebrek aan nieuwe invalshoeken.

Het verschil met ‘Employee Of The Month’ is echter dat deze laatste daarenboven terugvalt op een hele reeks slechte - en minder bekende - acteurs, die duidelijk geëngageerd werden om zich van hun minst getalenteerde kant te tonen. Van zangeres-actrice Jessica Simpson wisten we al sinds ‘The Dukes Of Hazzard’ dat ze over green greintje acteervermogen beschikt en als je weet dat zij één van de dragende rollen voor haar rekening neemt, weet je al gauw hoe laat het is. Al moeten we de makers wel feliciteren omwille van hun oog voor typecasting. Ook hier speelt de blonde bimbo immers een stoot zonder brains, een rol die haar iets té goed op het lijf geschreven lijkt. Haar mannelijke tegenspelers Dane Cook en Dax Shepard overtuigen eveneens nergens en bewijzen anderhalf uur lang waarom ze tot op heden nog steeds niet doorgebroken zijn. Laat ons hopen dat ze daar nooit in slagen.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray