Zoeken

Kidnap

  • Cinevision.be/nl quoteert Kidnap met een 2/5
  • Regisseur: Luis Prieto
  • Cast: Halle Berry, Sage Correa, Lew Temple, Chris McGinn
  • Genre: Thriller
  • Duur: 94 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 19-01-2018
  • Distributeur Blu-ray: Dutch FilmWorks
Bekijk de cover van de film "Kidnap"
Niet dat we haar persoonlijk kennen, maar toch stellen we introgewijs boud en pertinent dat Halle Berry een toffe actrice is. Of toch in elk geval een die zichzelf kan relativeren. In 2001 kreeg ze wat toen een recordbedrag van vijf miljoen dollar was voor haar eventjes topless-vertolking in het inmiddels alweer compleet vergeten ‘Swordfish’, en een jaar later won ze een Oscar voor haar prestatie in het rauwe ‘Monster’s Ball’. Dat roem niet eeuwig is, bleek in 2005 toen ze een Razzie-award kreeg voor haar vertolking in ‘Catwoman’. Een poedelprijs die Berry met veel aplomb ging ophalen, en ze gooide er zelfs een tongue-in-cheek awardspeech tegenaan.

Het is waarschijnlijk gemakkelijk jezelf te relativeren als je een succesvolle en goedbetaalde Hollywoodactrice bent, maar toch … Oscarwinnares of niet, Berry ziet er alvast geen graten in om veelvuldig op te treden in wat in hoofdzaak simpele B-filmpjes zijn. De rechtstreeks op dvd uitgebrachte haaienthriller ‘Dark Tide’ bijvoorbeeld, of het seriemoordenaarsvlakgommetje ‘The Call’ waarin ze als hulplijnmedewerkster een ontvoerde tiener probeerde te redden.

Dat race tegen de klok-gevoel is er ook in ‘Kidnap’. Hierin wordt Berry’s zoontje ontvoerd uit een speeltuin, en ze ziet de ontvoerder nog net wegrijden. Het gevolg: een fast en furious achtervolging met heel wat vlieg- en stuntwerk met aan het stuur en de pedalen a mother scorned.

Spanjaard Luis Prieto (regisseur van de Engelstalige remake van Nicolas Winding Refns ‘Pusher’) doet zijn best om de snelwegpassages zo afwisselend mogelijk in beeld te brengen, en ziet het asfalt duidelijk als metafoor voor Berry’s desperate toestand. De autovrije climax valt daardoor zelfs wat uit de toon. Uiteindelijk blijkt de plotspoeling toch wat te dun en braaf om ‘Kidnap’ anderhalfuur nagelbijtend te ondergaan, maar de gedrevenheid van een meeproducerende Berry helpt toch om sommige delen van het suspension of disbelief buitenspel te zetten. Niet alleen een toffe, maar best ook sterke actrice dus, die Halle. 

Simon Couwens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray