Zoeken

The Mountain Between Us

  • Cinevision.be/nl quoteert The Mountain Between Us met een 2/5
  • Regisseur: Hany Abu-Assad
  • Cast: Kate Winslet, Idris Elba, Beau Bridgesa, Dermot Mulroney
  • Genre: Avontuur
  • Duur: 112 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 21-02-2018
  • Distributeur Blu-ray: 20th Century Fox HE
Bekijk de cover van de film "The Mountain Between Us"
In 1990 beweerden de Schotten van The Shamen dat ze elke berg konden verzetten. Jammer voor Idris Elba en Kate Winslet dat dit zangkapelduo niet in het vliegtuigje zat waarmee ze neerstortten in het onherbergzame Uintagebergte in het noorden van Utah. Dan waren ze misschien sneller gered, en konden ze ook niet sluimerend verliefd zijn geworden op elkaar. En waren we als kijker gespaard gebleven van een tenenkrommende coda aan een film die gedurende een uur lekker wegkijkt als potent overlevingsavontuur.

Wat begint als een robuust hooggebergtedrama, eindigt uiteindelijk als een weinig geïnspireerde Nicholas Sparks-rip-off. Geen idee of Charles Martin (auteur van ‘The Mountain Between Us’) of regisseur Hany Abu-Assad (‘Paradise Now’, ‘Omar’) dat voor ogen hadden bij de conceptie van hun boek/film, maar het is wel de plek waar ze stranden. Goed nieuws voor fans van romantische drama’s die toch eens wat ander vlees in de kuip willen is het in elk geval. Maar waarschijnlijk minder voor fans van actiecinema die zelfs als ze snotverkouden zijn pertinent weigeren om een zakdoek aan te raken.

‘The Mountain Between Us’ trapt af in de heksenketel van de luchthaven van Boise. Door een hevige storm ligt het vliegverkeer er plat, en dat heeft tot gevolg dat heel wat vluchten aan de grond blijven. Ook die naar Maryland. Dit tot ongenoegen van journaliste Kate Winslet en chirurg Idris Elba. Zij moet/wil de dag nadien huwen in Maryland, hij moet er een belangrijke operatie uitvoeren. De twee besluiten om samen een vliegtuigje te charteren om alsnog op hun bestemming te geraken. Helaas pindakaas: piloot Beau Bridges stort neer, en Winslet en Elba en een golden retriever knallen plat op de buik in een ijs- en ijskoud sneeuwlandschap. Met een half vliegtuig en een geïmproviseerde tent als schuilplaats en zonder proviand voorhanden wordt snel duidelijk dat de twee behalve een overlevingsdrang ook een fikse dosis geluk zullen nodig hebben om de bewoonde wereld te bereiken.

Geen gebrek aan mooie natuurbeelden in ‘The Mountain Between Us’. Abu-Assad doet mooie dingen op een boogscheut van Brits-Columbia in Canada. En soms zelfs spannende ook: de scène met de poema die een dreigend silhouet op de tent werpt, is zelfs het spannendste (en best geregisseerde) moment uit de film. De acteerfinesse van Winslet en Elba zorgt er bovendien voor dat je zonder al teveel morren meeglijdt op hun overlevingstocht. Tot aan het teleurstellende slot weliswaar.

De coda in de bewoonde wereld haalt nauwelijks het niveau van - zoals dat vroeger heette - het tv-drama-van-de-week en zelfs Winslet en Elba weten duidelijk niet hoe ze tijdens het laatste kwartier de meubels moeten redden. Waarop ze wijselijk besluiten om dat dan ook maar niet te doen. Tja …

Simon Couwens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray