Zoeken

The Little Drummer Girl

  • Cinevision.be/nl quoteert The Little Drummer Girl met een 4/5
  • Regisseur: Chan-Wook Park
  • Cast: Florence Pugh, Alexander Skarsgard, Michael Shannon
  • Genre: Tv-serie
  • Duur: 340 minuten
  • Releasedatum DVD: 08-05-2019
  • Distributeur DVD: Universal/Paramount
Bekijk de cover van de film "The Little Drummer Girl"
John le Carré’s uit 1983 stammende ’The Little Drummer Girl’ kreeg een jaar na verschijning al een verfilming met Diane Keaton en Klaus Kinski in de sleutelrollen. George Roy Hill kon het boek binnen de contouren van een speelduur van twee uur en een kwartier echter geen recht doen. Het televisiecanvas dat Chan-Wook Park van de BBC in 2018 kreeg bleek wel omvangrijk genoeg: in zes afleveringen met een speelduur van bijna een uur wist de Zuid-Koreaan de plot van het boek netjes te vatten. 

Tijd en setting van dit deepcoverspionageverhaal: Europa en Palestina, eind jaren zeventig. Palestijnen plegen regelmatig een aanslag op Joden in Europa, en de Mossad ontwikkelt een boud plan om de leider van de terroristencel bij de lurven te grijpen. Dat doen ze door ze een jonge Britse actrice te rekruteren waarvan ze verwachten dat die tot in de kern van de groepering kan doordringen. Daarbij wordt ze gestuurd door een voormalig Israelisch veldagent, die haar helpt een verleden als vriendin van de broer van de terrorist te creëren. 

’The Little Drummer Girl’ haalt het beste uit de interessante scenariolaag waarin het hoofdpersonage haar liefde voor een man projecteert op een andere die ze nooit heeft gekend om uiteindelijk nog een andere man te verleiden met het doel hem te laten executeren. Rond die bizarre liefdesdriehoek weeft le Carré een spannende spionagethriller in een tijdsgeest die door Park treffend in beeld wordt gebracht, met een opvallend oog voor kleurschakeringen in kostuums en decors. 

Een clevere cast zorgt zes uur lang voor begeestering: Michael Shannon is uitstekend als de Israelische leider van de operatie, Alexander Skarsgard enigmatisch als de geheimagent annex kille Cupido en Florence Pugh is ronduit sensationeel als paradijslokvogel: haar talent dat hiervoor al sluimerend zichtbaar was, komt hier serpentinespuitend in het daglicht. Alleen al voor haar vurige vertolking is deze miniserie essentieel kijkvoer. Terwijl je de film uit 1984 eigenlijk enkel maar voor de volledig-heid moet afvinken.    

Alex De Rouck

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray