Zoeken

Sylvie's Love

  • Cinevision.be/nl quoteert Sylvie's Love met een 4/5
  • Regisseur: Eugene Ashe
  • Cast: Tessa Thompspn, Nnamdi Asomugha, Aja Naomi King, Ryan Michelle Bathe
  • Genre: Drama
  • Duur: 116 minuten
  • Releasedatum: 25-12-2020
  • Distributeur: Amazon Prime
Bekijk de cover van de film "Sylvie's Love"

Sylvie Parker is verliefd. Na een kleine inloopperiode valt ze halsoverkop voor de timide maar ambitieuze saxofoonspeler Robert Halloway. Enig probleem: Sylvie is al verloofd met een rijke aanstaande dokterszoon. Sylvia’s moeder … excuus, Sylvies moeder is dan ook niet te spreken over de romantische bokkensprongen van haar dochter. Wat volgt is een vijf jaar omarmend relaas van de krochten en bochten in de relatie tussen Sylvie en Robert.

Een mooie vijf jaar wel: van 1957 tot 1962 neemt regisseur/scenarist Eugene Ashe je immers ook mee langs een oorstrelende muzikale geschiedenis waarin jazz, rock ’n roll en soul als het ware samensmelten tot een apart personage dat de plot zowel becommentarieert als voortstuwt.

Ashe heeft zelf een muzikaal verleden en schreef en regisseerde met 'Sylvie’s Love' een film die zowel zijn liefde voor muziek als die voor film naadloos met elkaar weet te verbinden. Dus ja, laat je liefdeskarbonkels gloeien door de romance tussen Sylvie en Robert, netjes en begeesterend vertolkt door Tessa Thompson en voormalig NFL-speler Nnamdi Asomugha. En geniet mee van de exquise soundtrack waarop onder meer The Drifters, Bill Haley, Doris Day, Charlie Parker, Sam Cooke, Jackie Wilson en Martha Reeves & The Vandellas noot in noot gaan.

En laat je niet van de wijs brengen door het iets mindere slotakkoord waarin Ashe plots een paar pagina’s uit het script van 'La La Land' tussen zijn eigen schrijfselen mengt en daardoor even de urgentie uit de centrale romance lijkt weg te filteren. Zelfs die uitschuiver kan niet verhinderen dat 'Sylvie’s Love' een mooi filmpje is en blijft dat tijdens de beste momenten even zoet smaakt als een suikerklontje op de tong van een dartel veulen. 

Alex De Rouck

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray